Verhuizen naar Frankrijk, hoe gaat dat in zijn werk?

Iedereen droomt er wel van om ooit te verhuizen naar La Douce France, maar wat moet je doen wanneer die dag dan eindelijk is aangekomen?

In dit artikel geven we je enkele verhuis tips mee voor wanneer je wilt verhuizen naar Frankrijk.

Houdt er wel rekening mee dat er heel wat komt kijken wanneer je verhuist naar een ander land, ook al is Frankrijk op vlak van afstand nog goed te doen. Ik raad daarom aan om een professioneel verhuisbedrijf onder de arm te namen.
Een verhuisbedrijf kent verschillende voordelen:

  • Je spullen zijn verzekerd tijdens de verhuizing
  • Verhuisbedrijven weten wat voor papierwerk ze allemaal moeten afhandelen voordat ze de goederen verhuizen over de grens. Bijvoorbeeld, invoerrechten, belastingen en douane.
  • Wanneer je met een verhuisbedrijf werkt heb je over het algemeen minder stress aan je hoofd. Je speelt hier dan eerder een rol als supervisie en niet als uitvoerder.
  • Professionele verhuizers weten hoe ze moeten omgaan met zware meubelen.
  • Aangezien vakmensen hun job vaak uitvoeren zal het verhuizen in het algemeen ook sneller verlopen
  • Tegenwoordige nemen sommige verhuisbedrijven hun eigen verpakkingsmateriaal mee zodat jij het niet extra moet gaan aankopen.

Online, vindt je tal van verhuisbedrijven die het verhuizen naar Frankrijk aanbieden. Vraag op zijn minst drie verschillende offertes aan om de verhuisfirma’s te vergelijken op prijs en aanbod.
Houdt volgende punten zeker i het achterhoofd.

Wat kost het verhuisbedrijf

Verhuizen kost geld, hoeveel geld blijft echter nog de vraag. Aan de hand van de verschillende offertes zal je al snel merken dat de tarieven aanzienlijk kunnen verschillen van bedrijf tot bedrijf.
Wanneer je verhuist naar het buitenland worden de kosten berekend per kuub en dus op de hoeveelheid spullen die je wilt meenemen. Het is dus moeilijk in te schatten hoeveel je verhuizing mag kosten want iedereen neemt wel een andere hoeveelheid spullen met zich mee.
Over het algemeen kan ik wel stellen dat wanneer je 40 kuub wilt verhuizen je toch op een 4000 Euro mag rekenen.

Deze kost is enkel de kost aangerekend voor het verhuizen. Vraag steeds na of er nog andere kosten bij moeten zoals bijvoorbeeld de BTW, de transportverzekering, kosten voor het in-en uitladen, extra kosten voor zwaardere voorwerpen, .. en ga zo maar door. Een offerte is niet meer dan een blaadje papier, overweeg dus zeker eens om te bellen om je vragen te stellen.

stockagekosten

Soms kan het gebeuren dat je goederen niet meteen in het huis geplaatst kunnen worden, denk maar aan verbouwingen en dergelijk. Voorzie daarom zeker een stockage plaats waar je de goederen gedurende enige tijd veilig kunt opbergen.
Meestal kan een internationale verhuizer zelf stockage ruimte voorzien en dat komt meestal goedkoper uit.

Wanneer je opteert om met stockage te verhuizen kan je ook de verhuizer de vrijheid geven om te verhuizen wanneer hij wilt binnen een bepaalde periode. Zo kan hij bijvoorbeeld de vracht verdelen waardoor hij de ruimte van zijn vrachtwagens beter kan benutten. Dit scheelt meestal ook in prijs omdat de kosten dan ook lager uitvallen.
Het kan trouwens ook nooit kwaad om zelf eens te kijken wat jij eventueel zelf in de wagen kan stoppen, het kan heel wat besparen.

Kosten voor de transportverzekering

Wanneer je verhuist met langere afstanden is de kans op een ongelukje twee keer zo groot. Daarom neem je best naast de inboedelverzekering ook een transportverzekering. Op die manier ben je zeker dat alle schade vergoed zal worden. Een transportverzekering kost ongeveer een 2% van de vervoerde waarde plus de administratieve kosten.
Bij een internationale verhuizing is niet altijd gemakkelijk om de schuldige binnen een ongeluk aan te duiden omdat er tijdens het verhuizen verschillende partijen zijn betrokken. Hierover is een transportverzekering ook erg handig.

Let er wel op dat je verzekeringen kunnen verstrijken wanneer je jouw meubels voor lange tijd opslaat. Vraag dus tijdig de verlenging aan.

Douane bijdrage

Omdat je verhuist naar een ander land zal je door de douane moeten. Wanneer je verhuist binnen de Europese unie zal je geen invoerrechten moeten betalen. Er mag dan wel geen sprake zijn van commerciƫle invoer. Wanneer dit wel het geval is dan zal je de BTW moeten voldoen. Om problemen te vermijden is het altijd handig om de aankoop facturen bij de hand te houden zodat je kan aantonen dat de BTW al voldaan is.

 

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Reizen en Vakantie met de tags , . Bookmark de permalink.