Voordelen van een woning huren

Bent u op zoek naar een woning, dan komt u voor de vraag te staan of u liever een koopwoning of een huurwoning wilt. Dit is een belangrijke vraag waar u goed over moet nadenken. Er is vandaag de dag echter veel te zeggen om voor een huurwoning te kiezen. Een huurwoning kan u zeker gezien het huidige economische klimaat veel voordelen bieden. We doen u hier de belangrijkste voordelen van het huren van een woning uit de doeken.

Geen last van daling huizenprijs

De afgelopen jaren is de gemiddelde huizenprijs in Nederland behoorlijk aan het dalen. Veel huizenbezitters die op dit moment hun huis willen verkopen hebben daar last van. Zo bleek onlangs nog uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat de prijzen van koopwoningen in februari van 2013 8,3% gedaald zijn ten opzichte van februari 2012. De verwachting is dat de huizenprijzen de komende tijd blijven dalen. Zou u nu een huis kopen, dan is het mogelijk over een tijdje minder waard. Huren kan daarom op dit moment een betere oplossing zijn en biedt u minder financieel risico.

Weten waar u aan toe bent

Wanneer u een woning huurt, spreekt u samen met de verhuurder een huurprijs af die u vastlegt in een contract. U hebt op deze manier geen last van voortdurende rentestijgingen van de hypotheeklasten, zoals dat wel het geval is voor woningeigenaren. U weet altijd waar u aan toe bent. Of stel u eens voor dat u na verloop van tijd tegen een aantal gebreken van uw woning aanloopt? Wanneer u een woning huurt zijn de kosten voor het herstellen van deze gebreken in ieder geval niet voor uw rekening. Hetzelfde geld voor de kosten van groot onderhoud. Ook deze kosten worden betaald door de woningeigenaar en niet door u als huurder. Verder betaalt u als huurder ook maar een klein deel van de verzekeringen en belastingen. U hebt dus minder vaste lasten.

Gemakkelijk huur opzeggen

Huren is onder andere een goede optie wanneer u bijvoorbeeld nog niet zeker weet voor hoe lange tijd u in een bepaald gebied blijft wonen. Misschien hebt u een baan waarvoor u regelmatig in een ander deel van het land werkzaam bent. In dat geval is het erg handig dat u uw huurwoning gemakkelijk kunt opzeggen. Huren is ook een goede keuze wanneer u eerst op uw gemak wilt ontdekken of uw nieuwe woonplek u wel datgene te bieden heeft waarnaar u op zoek bent. Bevalt uw huurwoning uiteindelijk niet of wilt u liever naar een andere plek verhuizen, dan kunt u zo weer vertrekken.

Dit bericht is geplaatst in Maatschappij, Overig met de tags , . Bookmark de permalink.