Vrijwaringsbewijs bij het afgeven van een sloopauto

Wanneer je je sloopauto wilt verkopen kun je dat op diverse manieren doen. Je kunt op het internet kijken naar bedrijven die een sloopauto willen opkopen. Wanneer je je auto gaat verkopen, moet je er wel voor zorgen dat je een vrijwaringsbewijs krijgt. Degene die de auto verkoopt moet er voor zorgen dat er een vrijwaringsbewijs komt. Vaak regelt de autosloperij Amersfoort dit overigens. Bij een vrijwaringsbewijs is het zo dat je kunt aantonen dat je geen eigenaar meer bent van de auto en dus geen verplichtingen meer hebt aangaande de auto.

 

Als je je auto aan een autosloperij hebt verkocht kan het sloopproces van start gaan. Dat is een proces waarbij men secuur te werk moet gaan. Bij een autosloperij Leiden wordt volgens een vast protocol gewerkt, waar men zich doorgaans goed aan houdt. Men zorgt er als eerst voor dat de vloeistoffen uit de auto worden gehaald en worden opgeslagen in grote opslagtanks. Dit zijn vaak milieuvervuilende vloeistoffen. Hierbij kun je denken aan olie en benzine, maar ook vloeistoffen zoals koelvloeistof en remvloeistof.

Eenmaal dat is gebeurd kan het geld verdienen beginnen voor de autosloperij. De onderdelen die nog waarde vertegenwoordigen gaan er namelijk uit en worden verkocht. Banden, accu’s en verlichting kunnen nog geld opleveren en worden verkocht. Onderdelen die niet los kunnen worden verkocht, worden meestal aan groothandelaren aangeboden. Zij gebruiken deze onderdelen opnieuw en zorgen dat de onderdelen dus een tweede leven krijgen. Een bloeiende handen voor veel autosloperijen en autohandelaren.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.