Vrouwen versieren te leren?

Vrouwen versieren zit in je DNA – of niet?

Ja jammer! Sommige mannen hebben het ‘vrouwen versier gen’, andere niet. Is dat zo? Volgens mij hebben bepaalde mannen inderdaad een betere uitgangspositie. Ze zijn bijvoorbeeld knapper, en daardoor doen ze in hun jeugd meer positieve referentie ervaringen wanneer ze vrouwen versieren. Ze voelen zich meer waardig, ze hebben het gevoel dat ze recht hebben op seks, liefde en vrouwelijke aandacht.

Sommige mannen zijn socialer ingesteld als anderen, en dat helpt. Anderen zijn namelijk meer introvert, en zoeken hun toevlucht – althans zo lijkt het – tot minder sociale hobby’s en activiteiten. Maar ja – is het zo dat alleen extraverte mannen aantrekkelijk zijn voor vrouwen? Dacht het niet.

Het is wèl zo dat extraverte mannen meer kansen voor zichzelf creëren. Door hun open houding ontmoeten ze simpelweg meer vrouwen. Er zijn echter ook voldoende extraverte vrouwen die niets liever willen dan een introverte man. En kijk maar eens naar de archetype aantrekkelijk man in films. Dit zijn niet altijd de meest spraakzame types.

Genetisch voordeel bij vrouwen versieren?    

Als er al sprake is van een genetisch voordeel bij het leren van de vaardigheden die nodig zijn om beter te worden met vrouwen, dan liggen die mijn inziens op het vlak van het karakter. Volharding, flexibiliteit, empathie, de wil om te winnen. Maar ja, worden deze karaktereigenschappen niet minstens zo sterk gevormd door de levenservaringen die je opdoet?

Als jouw antwoord een volmondig ‘ja’ is op de genoemde vraag, dan bezit je deze positieve karaktertrekken hoogstwaarschijnlijk in voldoende mate. Want het zijn allemaal karaktereigenschappen die willen geloven dat het leven maakbaar is. Ze hebben een positieve actiegerichte focus. Zeker bepaalde zaken zijn niet te veranderen, andere wel.

Alle energie gaat dus op het veranderen van dat wat maakbaar is. Het gaat er bij deze karaktertrekken om de intrinsieke motivatie. De persoonlijke groei is om de intrinsieke beloning van de persoonlijke groei. Een positieve focus hebben – en die vertaling naar resultaten in de fysieke wereld om je heen is de bonus.

De bevrediging zit hem in het hebben van de focus, dat ìs de beloning. Meedoen is winnen, zogezegd. Toegepast op vrouwen versieren is dat ook zo. Welke vrouw wil versierd worden door een man met een negatieve focus. Tuurlijk, er zijn vrouwen die aantrokken raken tot cynische mannen. Maar er zijn er maar weinig die een berustende, passieve (fatalistische) man aantrekkelijk vinden.

Mannen coachen in vrouwen versieren

Ik coach al sinds jaar en dag mannen in de edele kunsten van het flirten, verleiden en versieren. Onze focus is op duurzame lange termijn resultaten. We hebben dan ook een lange termijn programma en daarnaast ik doe mijn best om met voormalige deelnemers contact te houden. Uiteraard wil ik horen hoe het ze vergaat met de vrouwen, en met hun groei op andere terreinen van het leven.

De meest bepalende factor voor de groei die mannen maken met vrouwen versieren ligt hem op dit vlak van karakterontwikkeling. Iemand kan bar weinig positieve, zelfs overwegend negatieve ervaringen hebben met vrouwen. Toch gaan sommigen na een training van ons als een komeet vooruit. En stagneren anderen.

Zo kwam er een man op een BootCamp die ondanks dat hij rond de dertig is maar een paar vrouwen had gehad. Hij zette al zijn pijn en frustratie om in positieve energie. Hij volgde iedere opdracht op, en meer. Het voelde voor hem alsof hij een nieuwe kans in het leven had gekregen. En zo ging hij er ook mee om. Iedere dag sinds de BootCamp ging hij oefenen.

Goed worden met vrouwen als heilig doel

Zat vrouwen versieren in zijn DNA? Geen idee. Ik zou het niet kunnen zeggen en hou zou het je niet kunnen zeggen, maar dat was wel het laatste waar hij zich mee bezig hield. Hij had een heilig doel: hij moest en zou goed worden met vrouwen. Iedere tegenslag wordt omgezet in een les. Ieder obstakel in een leermoment. Iedere interactie een spiegel.

Iedere positieve referentie tot een bouwsteen van zijn nieuwe zelfbeeld. Een nieuwe, laten we hem Arie noemen, Arie 2.0. En een 2.0 die hij eigenhandig heeft gecreëerd. De afspraakjes, de telefoonnummers, de smsjes, de zoentjes en wat niet meer zij, allemaal leuk – maar wat kan er meer bevredigender zijn dan een nieuw zelfbeeld.

Heb je wat aan dit artikel gehad? Meld je dan aan op www.attractiongym.nl voor een gratis ebook

Dit bericht is geplaatst in Opleiding en Educatie, Relatie en Familie met de tags , , . Bookmark de permalink.