Waarom zou ik een persbericht schrijven?

Het schrijven van een persbericht is eigenlijk niets meer dan een bericht over nieuws binnen jouw organisatie of bedrijf. Dit bericht zal naar kranten en journalisten verstuurd worden. Uiteindelijk zullen de kranten en journalisten bepalen wat er met het persbericht gebeurt en of het (deels) gepubliceerd worden.

Het verspreiden van een persbericht is eigenlijk een gratis manier om als bedrijf meer naamsbekendheid te krijgen of voor bijvoorbeeld een dienst of product. De pers wordt er natuurlijk mee bereikt, maar ook veel mensen die geïnteresseerd kunnen zijn in jouw bedrijf,dienst of product.

Hoe moet ik een persbericht schrijven?

Wanneer je een persbericht gaat schrijven zul je met verschillende factoren rekening houden. Indien dit er niet instaat, heb je een grote kans dat je persbericht niet toegelaten of gepubliceerd wordt:

• Je naam en adres, vaak met een logo. Je kunt hier natuurlijk gewoon je eigen briefpapier gebruiken.
• Ergens moet duidelijk gemaakt worden dat het om een persbericht gaat. Je kunt hiervoor het bericht beginnen met de aanduiding PERSBERICHT in opvallende letters.
• De datum is van belang voor een persbericht. Hierdoor ziet de journalist in één oogopslag of het bericht actueel is.
• Eventueel kan een Embargo worden gebruikt. Het persbericht kan dan al wel worden verstuurd maar mag door de journalist niet worden geplaatst vóór de vermelde datum. Een journalist kan er op deze manier alvast rekening mee houden en wellicht alvast een groot deel van het artikel schrijven. Wanneer je een embargo gebruikt, houd het dan beperkt tot maximaal twee dagen
• De titel bevat –op een zakelijke wijze – de kern van het nieuws.
• In de eerste alinea, de lead, staat de belangrijkste informatie.

Dit bericht is geplaatst in Overig met de tags , , . Bookmark de permalink.