Wat zijn de populairste open source Content Management Systemen van het moment?

Iedereen die zelf een website wilt bouwen zal een Content Management Systeen (CMS) moeten kiezen. Content management systemen zijn uitgegroeid tot echte website tools waarmee je jouw site snel en makkelijk kan opbouwen. Maar hoe vind je nu een CMS dat bij jouw website past?

In dat artikel geven we jou een overzicht van de populairste open source Content Management Systemen die nu op de markt zijn, WordPress, Drupal en Joomla.

Kies een goed Content Management systeem

Voor je jouw keuze gaat maken op vlak van CMS moet je weten dat een goed content management systeem aan de volgende eisen moet voldoen.

  • Een snelle en eenvoudige installatie zodat jij volledig zelf jouw website kan beheren, ook zonder HTML kennis.
  • Een eenvoudige administratie interface
  • De mogelijkheid tot een snelle en eenvoudige uitbreiding van het CMS met bijvoorbeeld extra functionaliteiten.
  • De optie om grafisch eenvoudig je eigen look and feel toe te passen op je website
  • De mogelijkheid om een actieve gebruikersgemeenschap voor ontwikkeling en support te genereren.

Wat zijn de drie populairste Content Management systemen

1.Wordpress

WordPress is wellicht het meest gekende CMS om te bloggen op dit ogenblik. Maar WordPress is daarbovenop ook nog eens het krachtigste CSM in het algemeen. Het vooral een geweldig content management systeem voor beginner omdat het zeer uitgebreid gedocumenteerd is en beschikt over een snelle installatiewizard. Het is zelfs zo dat de nieuwste versie van WordPress automatisch updaten en werken vanuit backend en dit zonder een bestand te downloaden.
Niet alleen beginners maar ook echte rookies die niet bekend zijn met HTML of webdesign kunnen terecht bij dit CSM. Het beschikt over een Word gebaseerde editor die je achteraf met plugins kan uitbreiden.
Wordpress is dus absoluut de uitblinkers op vlak van functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Het is dus ook niet verwonderlijk dat er een hele WordPress Gemeenschap actief is.

2. Drupal

Drupal is een van de veelzijdigere Open source content management systemen die vandaag beschikbaar is. Drupal concentreet zich op meer dan enkel een platform voor bloggen te zijn en ntpopt zich tot een echte website ontwikkeling tool.
Drupal is eenvoudig te installeren en beschikt over vele modules met interessante functies als forums, user blogs, openID, profielen, gastenboek, en ga maar even door. De functies kan je naar wens toevoegen.
Voor de lay-out van je website kan je beroep doen op de vele templates die je tot je beschikking hebt of je kan een grafische thema laten ontwikkelen en uploaden.

3.Joomla!

Joomla is een content management systeem die eerder wordt gebruikt door de echte webfanaat. Joomla is namelijk zeer geavanceerd in termen van functionaliteit. Toch is het niet zo moeilijk om met Joomla aan de slag te gaan.
Dit CMS systeem bevat alle functionaliteiten van Drupal en heeft hier nog extra functionaliteiten aan toegevoegd, dit is dus misschien een beetje veel voor een simpele website.
Joomla is vooral geliefd door zijn aantrekkelijke administratie-interface en zijn attractieve drop-down menu’s.
Het is niet zo eenvoudig om de juiste Joomla module te vinden aangezien het over 3200 extensies beschikt. Maar als echte ontwikkelaar kan je natuurlijk wel een functie later toevoegen aan module.

Kort om: Wanneer je een eigen website wilt maken moet je eerst duidelijk jouw kennis in kaart brengen en toetsen met het geschikte content management systeem.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.