Welke materiaalsoort kiezen voor uw kozijnen?

Kozijnen worden over het algemeen van drie verschillende materiaalsoorten gemaakt, namelijk: hout, aluminium en kunststof. Welke materiaalsoort kunt u het beste kiezen voor uw kozijnen? Elke materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen. We zullen u hier helpen door de belangrijkste aandachtspunten te bespreken.

Houten kozijnen

Hoewel er tegenwoordig alternatieven zijn, kiezen nog steeds veel mensen voor hout vanwege de natuurlijke uitstraling. Houten kozijnen worden nog steeds toegepast op zowel oude als nieuwe woningen. Hoewel houten kozijnen meer onderhoud vergen dan aluminium of kunststof kozijnen is het een misvatting dat u hier veel tijd en geld aan kwijt bent, zeker tegenwoordig nu de kwaliteit en de afwerking van het hout flink is verbeterd. Houten kozijnen zijn wel duurder dan kunststof kozijnen. Een voordeel is dat hout een hogere isolatiewaarde heeft dan kunststof of aluminium.

Kunststof kozijnen

De meeste mensen kiezen voor kunststof kozijnen. Wat kunststof zo aantrekkelijk maakt, is de voordelige prijs in combinatie met de duurzaamheid, het minimale onderhoud en de grote variatie. Kunststof is verkrijgbaar in talloze kleuren en structuren, onder andere met een houtnerfstructuur. Een klein nadeel is dat er verkleuring door UV-licht kan optreden.

Aluminium kozijnen

Aluminium is een degelijke, duurzame en onderhoudsvriendelijke materiaalsoort voor kozijnen. Aluminium trekt geen vuil en stof aan, dus er is nauwelijks schoonmaakwerk nodig. Aluminium kozijnen staan vaak ook heel elegant. Ze zijn meestal wel duurder in aanschaf dan kunststof en houten kozijnen. Ook de isolatiewaarde van aluminium is lager dan die van hout en kunststof.

De keus is aan u

Na het lezen van deze informatie over de voor- en nadelen van de verschillende materiaalsoorten voor kozijnen is de keus aan u. Wat spreekt u het meeste aan en wat is uw persoonlijke smaak? Hopelijk kunt u nu een betere en weloverwogen keuze maken.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig met de tags , , , . Bookmark de permalink.