Zoekmachine optimalisatie: linkbuilding is dé manier!

Ben jij al bezig met linkbuilding?

Linkbuilding is vooral geschikt als je veel concurrenten hebt die ook hoog scoren op een zoekwoord. Het is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie en conversie optimalisatie.

Linkbuilding houdt in…

…dat website A een link naar website B ‘linkt’. Hoe meer relevante links naar website B gaan, hoe belangrijker Google denkt dat website B is. Google ziet een link als een stem. Hoe meer stemmen er op website B hoe belangrijker Google denkt dat hij is. Het hele proces van het verkrijgen van links op andere pagina’s valt onder ‘linkbuilding’ Het onderzoeken welke webpagina’s geschikt zijn om naar website B te kunnen linken is een tijdrovende klus.

Een voorbeeld van linkbuilding

Philips is een groot internationaal opererend bedrijf. Dagelijks zitten er meer dan duizend bezoekers op de website van Philips; www.philips.nl. Google ziet onder andere aan de bezoekersaantallen dat www.philips.nl een belangrijke website is en er belangrijke informatie opstaat waar een bezoeker naar op zoek is. Daarom zet Google deze bovenaan in de zoekresultaten. De website van Philips heeft daarom een grote waarde.
Jij hebt een website over elektronica (website X). Wanneer er op www.philips.nl een linkje van website X staat, dan gaat Google ervan uit dat website X ook belangrijk is, omdat deze ‘gekoppeld’ is met de website (www.philips.nl) en gerelateerd is aan het onderwerp van www.philips.nl: elektronica. Omdat Google al geconstateerd heeft dat www.philips.nl een belangrijke website is, is de waarde van de link (naar website X) heel groot. Daarom zal ook Google website X ook hoger in de zoekresultaten plaatsen.

Linkbuilding… wanneer wel, en wanneer niet…

In sommige gevallen is linkbuilding overbodig. Stel jij verkoopt tuinstoelen in Eerbeek. Dan ben je waarschijnlijk één van de weinige aanbieders van tuinstoelen. Wanneer je gaat optimaliseren voor het zoekwoord ‘tuinstoelen Eerbeek’, dan zult je zien dat je al vrij snel bovenaan staat omdat je geen concurrenten hebt.

Kortom, wil jij bovenaan staat op een zoekwoord met veel concurrenten? Dan is linkbuilding geschikt voor jou!

 

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.