Hoe kan je een grafische kaart installeren in uw pc?

De meesten onder ons hebben ondertussen wel reeds een computer, een laptop of een smartphone.

grafische-kaart

Dit artikel schrijf ik speciaal voor de gamers onder jullie die ook wel een hardware component zelf willen vervangen. In dit korte artikel leg ik dan ook heel kort uit wat je moet doen als je zelf uw gaming computer wil boosten, en om kostenbesparende redenen zelf uw grafische kaart wil vervangen.

Een eerste belangrijk punt dat je dient te doen vooraleer je een grafische kaart – of elk andere hardwarecomponent – in een computer wenst te vervangen, is de computer volledig uitschakelen, vervolgens de stekker uit het stopcontact trekken en uzelf te ontdoen van statische elektriciteit (dit kan je gemakkelijk door een groot stuk metaal aan te raken, of de aardingspin van het stopcontact even aan te raken).

Vervolgens dien je de case te openen, en de grafische kaart, die aan de achterkant van de computer vast gevijs is los vijzen, ondertussen ontdoe je ook de grafische kaart van alle kabels.

Een grafische kaart zit aan de binnenzijde vast met (meestal) een schuifklepje, dit dien je naar voor te schuiven om uw grafische kaart te kunnen uithalen.

Wanneer dit gebeurd is, kan je beginnen met de hardwarematige installatie van de nieuwe grafische kaart. Hiervoor doe je in principe dezelfde stappen als voordien beschreven, maar dan in omgekeerde volgorde. Dus eerst het schuivertje naar achter brengen, zodat de grafische kaart in het PCI-slot past, vervolgens moet je de grafische kaart op zijn plaats klikken, waarbij het schuivertje -als het goed is, in sommige gevallen- vanzelf dicht zal klikken. De volgende stap betreft het vast vijzen van de grafische kaart. Als laatste stap in het hardwarematige installatieproces, dien je -indien het nodig is- de extra stroomvoorziening aan te koppelen van de voeding.

Wanneer dit volledig geinstalleerd is, dien je de softwarematige installatie uit te voeren. Wanner je verbinding hebt met internet, gebeurt dit over het algemeen automatisch. Wanneer dit niet het geval is, dien je de meegeleverde cd-rom te gebruiken voor het softwarematige installatieproces af te werken.

Dit artikel gaf in heel korte lijnen weer hoe je uw gaming computer terug up-to-date kan zetten met een nieuwe grafische kaart.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.