Aanschaffen van een tuinhuis

Het aanschaffen van een tuinhuis kan een leuke bezigheid zijn. Vooraf moet u goed bedenken waaraan uw tuinhuis moet voldoen en waarom u er eigenlijk een gaat (laten) bouwen. Is het puur voor de opslag van materiaal dat niet meer in uw schuur past of wilt u er een extra leefruimte van maken met een mooie buitenkeuken en zithoek? Een tuinhuis biedt ontzettend veel mogelijkheden en ze zijn er dan ook in allerlei soorten en maten.

Veel mensen kiezen nog steeds voor de ouderwetse vierkante modellen, wat qua oppervlakte nog altijd het meest efficiënt is. Een rond huisje is natuurlijk qua vormgeving erg gaaf, maar weer minder praktisch als het gaat om het opbergen van spullen. Ook bij het kiezen van het juiste dak moet u goed kijken naar de vorm van het dak. Een puntig dak is de meest gekozen optie voor een tuinhuisje, hierbij moet je alleen wel goed kijken naar de afvoer van het gevallen regenwater. Een tuinhuis kan natuurlijk nog bestaan uit veel meer mogelijkheden. Als u op een heerlijke zomerdag lekker buiten wilt zitten, is het erg prettig dat u plaats kunt nemen op de veranda bij uw huisje. Op de juiste manier gericht naar de zonzijde toe en u kunt heerlijk genieten van uw nieuwe huisje. Let wel; het wordt dan lastiger om grote voorwerpen zoals fietsen of grasmaaiers het tuinhuisje in –en uit te rijden.

Vervolgens moet u ook nog kiezen voor het juiste materiaal voor de vloer voor uw tuinhuis. Je kan hiervoor tegels gebruiken, maar ook hout. Hout vergt weer meer onderhoud, maar is vaak wel fraaier. Tegels daarentegen is een stuk praktischer, maar vaak weer minder mooi. Ook hier geldt; besluit dit soort dingen voordat u gaat beginnen met bouwen. Kijk goed wat de functie gaat worden van het tuinhuisje, zodat u de bouw hierop goed aan kan passen.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.