Akoestische wandpanelen voor een school

Het plaatsen van akoestische wandpanelen in een school is altijd een goed idee. Scholen zijn vaak lawaaiig doordat er veel mensen in één ruimte zitten. Aangezien geluid makkelijk door wanden heen gaat kunnen wandpanelen voor een groot verschil zorgen. De akoestiek wordt dan verbeterd. Dit houdt in dat geluid snel geabsorbeerd wordt waardoor het gegalm flink verminderd wordt.

Waarom zijn akoestische wandpanelen van belang?

Akoestische wandpanelen kunnen in elk gebouw toegepast worden om de akoestiek te verbeteren. Bij sommige gebouwen speelt de akoestiek een grote rol, bijvoorbeeld bij een school. Dit geldt zowel voor kleine basisscholen als voor grote middelbare scholen. Scholen zijn vaak lawaaiig doordat ze veel ruimtes bevatten die naast elkaar liggen. In elke ruimte wordt lesgegeven waardoor u altijd wel iemand hoort praten. Ook zijn er veel andere geluiden te horen, zoals het geschuif met stoelen, het geklik van pennen en voetstappen. Om te voorkomen dat leerlingen afgeleid raken door deze geluiden kunt u akoestische wandpanelen aan laten brengen. Deze panelen zijn gemaakt van een speciaal materiaal dat geluid zeer goed absorbeert. Op deze manier wordt het gegalm voorkomen. Tevens zorgen de panelen ervoor dat geluiden uit andere klassen niet te horen zijn in het klaslokaal. Dit verbetert niet alleen de akoestiek, maar het bevordert ook de productiviteit. De leerlingen raken minder snel afgeleid en ze kunnen zich beter concentreren. Ze zullen dan beter opletten in de les en de kans is groot dat ze ook hogere cijfers halen.

Het bekijken van de akoestische wandpanelen

Bent u nieuwsgierig geworden naar de akoestische wandpanelen? Neemt u dan eens een kijkje op onze website. Tevens kunt u contact met ons opnemen voor een persoonlijk advies of voor meer informatie. U mag ook een bezoek brengen aan onze showroom zodat wij u de mogelijkheden kunnen laten zien.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.