Autoverzekeringen Vergelijken

Geld besparen door prijsvergelijking op ABC Autoverzekeringen.nl

 

ABC Autoverzekeringen.nl

biedt u de mogelijkheid een keuze te maken uit verschillende autoverzekeringen van diverse aanbieders om vervolgens de verzekering te kiezen die volledig aan uw wensen voldoet, tegen de laagste premie. ABC Autoverzekeringen.nl is een betrouwbare site die u snel een resultaat laat zien.

 

WA autoverzekering

Een WA autoverzekering is een wettelijk verplichte verzekering voor iedere autobezitter. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Als u een auto bezit en daarmee wordt schade toegebracht aan derden dan bent u daarvoor wettelijk aansprakelijk, vandaar de wettelijke verplichting van een WA autoverzekering. De WA autoverzekering is van de verschillende opties de verzekering met de laagste premie. Alleen schade die met uw auto aan anderen persoonlijk en aan hun bezittingen wordt toegebracht is bij deze verzekering gedekt. Dit geldt ook als er iemand anders in uw auto rijdt. Schade aan uw eigen auto wordt bij een WA verzekering niet vergoed door de verzekeraar.

 

WA plus of beperkt casco autoverzekering

In plaats van een WA verzekering, die alleen de schade van de tegenpartij vergoedt, kunt u ook voor de WA plus of beperkt casco kiezen. Hiermee kunt u behoorlijk besparen op de premie ten opzichte van een allrisk of volledig casco autoverzekering. Bij deze WA plus of beperkt casco autoverzekering wordt schade aan uw eigen auto niet vergoed, als een schade is veroorzaakt door uw eigen schuld. Echter, schade veroorzaakt door diefstal, brand, ruitbreuk, storm hagel en botsing met dieren is meestal wel gedekt. Wat precies de dekking is wordt vermeld in de polisvoorwaarden van de verzekering en kan per verzekeraar verschillen.

 

Allrisk of volledig casco autoverzekering

Bij de keuze voor een allrisk of volledig casco autoverzekering is de leeftijd van de auto meestal bepalend. Voor de allrisk autoverzekering is de premie hoger dan voor de WA en de WA-plus autoverzekering. De allrisk verzekering dekt dan ook niet alleen de schade van de tegenpartij maar ook de schade aan uw eigen auto, ook al is die schade uw eigen schuld. De allrisk verzekering vergoedt de nieuwwaarde, dagwaarde of aanschafwaarde van uw auto, dit verschilt per verzekering en heeft ook te maken met de leeftijd van de auto. De dekking van deze verzekering omvat meestal botsen, omslaan, van de weg raken, te water raken, overstroming en vandalisme. Dit kan per verzekeraar verschillen. Of u uw auto allrisk wilt verzekeren is persoonlijk, maar hiervoor wordt meestal gekozen als de auto nog niet zo oud is.

Autoverzekeringen vergelijken kan u veel geld besparen!

Dit bericht is geplaatst in Financien, Overig met de tags , , , , . Bookmark de permalink.