Belgie & Vermogensbeheer vergelijken

België kent veel vermogensbeheerders en Private Banken, maar welke vermogensbeheerder sluit uiteindelijk het beste aan bij uw wensen; eisen en doelstellingen, doe via ons de gratis VermogensScan en ontdek welke vermogensbeheerder het beste bij u past!

België & Vermogensbeheer vergelijken

Meer weten? vul even de OranjeVM VermogensScan in
Klik hier voor de Gratis Online VermogensScan

Het rendement is een cruciaal begrip binnen de beleggingswereld. Of u nu investeert in obligaties of belegt in aandelen, u wordt altijd met rendement geconfronteerd en u wilt natuurlijk altijd dat dit u iets oplevert. Maar wat is het nu eigenlijk precies? Rendement is het bedrag dat uw vermogen u heeft opgeleverd op een bepaald meetpunt. Wanneer u belegt, moet u natuurlijk altijd investeren of beleggen op een zeker moment. Dan kunt u uzelf op een willekeurig moment de vraag stellen: wat heeft het belegde vermogen nu eigenlijk opgebracht? Het is natuurlijk wenselijk dat dit bedrag hoger ligt dan het belegde vermogen, want dit betekent dat u winst maakt en aan uw belegging verdient. Helaas is dat echter niet altijd het geval. Bovendien is het niet altijd zo eenvoudig om te berekenen hoeveel het belegde vermogen nu heeft opgeleverd en wat het rendement precies is, aangezien de rendementsberekeningen aan allerlei factoren gebonden zijn.

De rendementsberekening

Stel bijvoorbeeld dat u op 1 januari van dit jaar een vermogen heeft van 100 euro en op 1 januari over een jaar een vermogen hebt van 105 euro. U kunt het rendement dan eenvoudig berekenen door middel van de volgende som: (105-100) / 100 = 0,05. Uw vermogen is dan dus met 5% gestegen. Dit geeft echter geen inzicht van tussentijdse wijzigingen. Het is echter van groot belang om het rendement zo nauwkeurig mogelijk weer te geven, dit biedt immers inzicht op het succes van een bepaalde investering. Vermogensbeheerders zullen dan ook altijd hun best doen om dit zo duidelijk mogelijk te maken. Zij doen dit bijvoorbeeld door iedere maand of iedere drie maanden een uitgebreid rapport uit te brengen nadat zij alle rendementen hebben gemeten en bepaald. Over langere perioden worden de rendementen dan samengesteld met behulp van de zogenaamde geometric rate of return, dat vrij goed het rendement kan bepalen, maar uiteindelijk slechts twee punten in acht kan nemen.

Tips voor een succesvolle belegging

Aangezien het zo belangrijk voor een investering is, is het ook goed om te weten hoe u nu een positief rendement uit uw beleggingen haalt. Uiteindelijk heeft iedere investering een risico factor en zal u nooit zeker kunnen zijn dat u geld zal verdienen aan uw belegging. U kunt echter wel proberen zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn om de risico’s zo klein mogelijk te maken. Ook kunt u naar een vermogensbeheerder stappen die u zal helpen bij het maken van de juiste keuzes en om uw geld op de juiste manier te investeren. Zorg echter wel dat u een professionele en betrouwbare vermogensbeheerder voor u hebt, want u kunt niet iedereen met uw geld vertrouwen.

Oranje VM en uw rendement

Wij van OranjeVM willen u graag bijstaan in het vinden van de vermogensbeheerder die het beste past bij uw wensen. Daarom bieden wij kosteloos en vrijblijvend een vermogensscan aan die u zal koppelen aan de best passende beheerder.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Financien met de tags , , . Bookmark de permalink.