Besparen tijdens het verhuizen

Wanneer het tijd is om te verhuizen dan weet je dat je de portefeuille zal moeten open trekken. Verhuizen is alles behalve goedkoop, denkt maar aan de dozen die je moet halen, de bestelwagen die je moet huren of het verhuisbedrijf dat je onder de arm neem. Al deze zaken kosten handen vol geld. Omdat verhuizen al duur genoeg is geven we je in dit artikel wat tips mee om hier en daar wat te besparen.

Een goede voorbereiding maakt het verschil

Wanneer je de verhuizing vlot en ze goedkoop mogelijk wilt laten voorlopen dan is een goede voorbereiding cruciaal. Het is belangrijk dat je vooraf een budget bepaald. Aan de hand van dat budget ga je opzoek naar het nodige materiaal (dozen, verhuiswagen, inpak materiaal, lift, ladder,..). Je vraagt hier en daar wat offertes op vergelijkt die met elkaar. Wanneer je een tarief hebt gevonden waar jij je gemakkelijk bij voelt is het best dat je persoonlijk contact opzoekt. Zorg ervoor dat je voldoende informatie hebt gekregen over alle vaste kosten en spreekt aan de hand daarvan een vast budget af. Op die manier zal je niet voor verrassingen staan en weet je perfect wat je zal uitgeven.

Het is best dat je van alle kosten een overzicht maakt zodat je ten alle tijden je uitgaven kan controleren.

Het juiste verhuisbedrijf inhuren

Dankzij je grondige voorbereidingen weet je al op voorhand wat een goedkoop verhuizen inhoudt. De volgende kosten moeten zeker in je berekeningen opnemen.

–          De standaardkosten:De standaardkosten omvatten de gewerkte uren van de verhuizers. Vele verhuisbedrijven vinden het moeilijk om daar een uiteindelijk op te plakken dus vraag altijd een schatting van het uiteindelijke bedrag

–          De kosten van de bijkomende verzekering: Het is best dat je een verzekering neemt wanneer je gaat verhuizen. Op die manier zijn je spullen beschermd tegen eventuele schade of verlies.

–          De extra kosten: Elke verhuizing heeft extra kosten. Voor zware object zoals een piano of een eiken kast wordt een meer kost aangerekend. Houdt er ook rekening mee dat bepaald service kosten, luchttransportkosten, kosten voor het in-en uitpakken en verhuizingen op feestdagen extra aangerekend kunnen worden. Vraag hier zeker wat informatie over op.

–          Kosten voor een speciale verpakking: Wanneer je wilt dat bepaalde voorwerpen extra goed ingepakt moeten worden dan zal dit een verschil maken in het kosten plaatje.

Zelf verhuizen

Wanneer je zelf verhuist dan zal je wellicht nog het meeste kunnen besparen. Houdt er wel rekening mee dat je alle prijzen goed afweegt tegen de prijzen van een verhuisbedrijf. Een verhuisbedrijf heeft zijn eigen materiaal en het kan voorkomen dat het apart huren van de nodige apparatuur uiteindelijk duurder zal uitkomen wanneer je beroep doet op een verhuisfirma.

Met de volgende factoren moet je rekening houden wanneer je zelf verhuist:

–          De kosten voor het huren van vervoer:Om te verhuizen heb je vervoer nodig. Je kan ervoor kiezen om te verhuizen met je eigen wagen om met de bestelwagen van je tante. Wanneer je geen vervoer tet beschikking hebt kan je apart een bestel wagen huren.

–          Benzine: Ongeacht of je nu verhuist met je eigen wagen of met een gehuurde wagen, je moet steeds rekening houden met de kosten die je hebt aan brandstof (diesel/ benzine).

–          Verzekering van je spullen: Verhuizen is al duur genoeg. Je kan het dus best wel missen om een nieuwe kast te kopen omdat deze beschadigd is door het heen en weer gesleur. Het is aan te raden dat je een verzekering neemt wanneer je verhuist. Je betaalt hier dan wel wat voor maar wanneer er dan iets voor valt dan ben je toch op zijn minst gedekt.

–          Kosten van de benodigdheden: Wanneer je gaat verhuizen heb je voldoende inpak materiaal nodig. Kijk eerst en vooral wat je nog hebt liggen dat dienst kan doen voor het verhuizen. Indien je niet genoeg verhuisdozen hebt dan kan je deze gaan bijkopen. Soms moet je trouwens ook extra materiaal, bijvoorbeeld een lift, bijhuren om bepaalde meubelstukken naar beneden te krijgen, houdt daar rekening mee.

Kortom: Voor je gaat verhuizen moet je eerst berekenen welke kosten je zal hebben om vervolgens prijzen te vergelijken. Kijk ook altijd eerst wat je zelf kan doen, zoals het inpakken. Want wat je zelf kan doen zal altijd een pak minder kosten dan wanneer je het laat doen.

Dit bericht is geplaatst in Financien, Huis, Tuin en Keuken met de tags , . Bookmark de permalink.