Besparen zonder U auto te hoeven verkopen

1 uit de 2.5 mensen in Nederland bezitten een auto, dat is bijna de helft van de bevolking. Auto’s zijn erg belangrijk in deze moderne tijd niet alleen als vervoer middel maar ook als een stukje extra luxe, statussymbool en natuurlijk ook simpelweg uit gemak. Het brengt alleen kosten met zich mee, en als Nederlander wilt U altijd wel een manier vinden om korting te krijgen, om minder te betalen.

Als auto bezitter heeft U te maken met zowel de verzekeringskosten, maar ook met de wegenbelasting en stijgende benzine prijzen. Jaarlijks moet de APK worden vernieuwd, met bijhorende reparaties. Het totaalplaatje kan in bepaalde gevallen zodanig uit de hand lopen dat mensen hun auto verkopen om niet in de schulden te komen. Gelukkig hebben we verschillende manieren gevonden om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Op benzine besparen

De meest voor de hand liggende oplossing om de maandelijkse kosten te drukken is om minder benzine te verbranden, maar hoe?

– Als U op de snelweg rijdt, ga achter een vrachtwagen rijden. Door de verminderde luchtweerstand zal uw auto ongeveer 30% minder benzine verbruiken. U kunt het vergelijken met als U fietst en er is veel wind, u moet harder trappen om vooruit te komen dan als er geen wind is. Dat is hetzelfde met uw auto.

– Verwijder alle uitstekende stukken van uw auto (zoals bijvoorbeeld vlaggetjes) en klap de antenne in enzovoort. Alles wat voor extra luchtweerstand zorgt moet worden verwijdert om de benzine verbruik zo veel mogelijk te verlagen.

– Zorg ervoor dat er niks aan u auto mankeert. Als de motor niet goed functioneert, ook al is het maar iets kleins dan rijdt de auto minder soepel en gaat deze gelijk onnodig meer benzine verbruiken. Mocht er iets aan de hand zijn met uw auto is het verstandig om het gelijk te laten repareren om te voorkomen dat uw auto meer benzine gaat verbruiken.

Uw  auto “tunen” vermindert de dagwaarde

U ziet ze vast overal rondrijden, al die zogenaamde ge-“tuned” auto’s, meestal kleine Golf’s helemaal gepimpt met een dikke uitlaat en nieuwe dempers eronder. Wat meeste mensen niet weten is dat een auto tunen de auto waarde drastisch verlaagd en daarnaast dat een gepimpte auto veel minder effecient rijdt dan de auto in zijn originele staat. Een nieuwe auto uit de fabriek is zo ontwikkeld dat de onderdelen die gebruikt zijn zodanig zijn getest en ontwikkeld dat deze het beste bij die type auto passen. De onderdelen zijn nauwkeurig uitgekozen zodat ze de beste prestaties in de meest voorkomende verkeer situaties behalen. Door zo’n auto te “pimpen” is de auto geen kloppend geheel meer omdat de samenwerking onder onderdelen wordt verstoord door een nieuw onderdeel die er niet bij hoort. De auto die uit de fabriek komt is in zijn beste staat, alles wat eraan verandert wordt zal in de nadeel van de auto werken, ook als is het onder de naam “tunen”. Tunen en pimpen zijn leuk om te zien, maar uiteindelijk vermindert het de auto dagwaarde en de prestatie vermogen.

Uw auto verkopen om over te gaan op een zuinigere auto

Als u een zware BMW rijdt die nogal wat benzine lust kunt u ook een nieuwe auto kopen die wat minder verbruikt. Nieuwe auto’s hoeven niet per se duur te zijn, u kunt met een flinke korting een nieuwe auto kopen op 1DayCar.com. Als u eerst van uw oude auto af wil voordat U de stap neemt om een nieuwe aan te schaffen dan kunt u zich aanmelden op de auto verkopen site ikwilvanmijnautoaf.nl. Na het aanmelden krijgt u gegarandeerd binnen 48 uur een bod van een erkend bedrijf die auto’s inkopen.

 

Dit bericht is geplaatst in Financien, Maatschappij, Overig met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.