Buitenzonwering en ventilatiesystemen voor een goed binnenklimaat in scholen in Leiden en Zoetermeer

Buitenzonwering en ventilatiesystemen kunnen veel positieve gevolgen hebben voor het binnenklimaat in veel scholen in Zoetermeer en Leiden. Uit onderzoek is gebleken dat veel kinderen last hebben van gezondheidsklachten door het slechte binnenklimaat. Hierbij kunt u denken aan droge ogen en hoofdpijn. Om dit te voorkomen zijn een aantal maatregelen van groot belang.

De binnenlucht en temperatuur in klaslokalen

Een slecht binnenklimaat in scholen in Zoetermeer en Leiden wordt vaak veroorzaak door ongezonde binnenlucht en een te hoge temperatuur in de klaslokalen. Zeker op warme en broeierige dagen ontstaat zo’n situatie snel. Als eerste is het belangrijk een goed ventilatiesysteem te plaatsen. Zo wordt gezorgd voor een goede luchtkwaliteit en kan er voortdurend verse lucht worden toegevoerd. Vervuilde lucht wordt juist afgevoerd. Daarnaast is buitenzonwering belangrijk. Op warme dagen zorgt deze ervoor dat er geen oververhitting ontstaat. Zo krijgen de kinderen geen last van gezondheidsklachten en kunnen zich beter concentreren op hun leertaken. Plaats dus zeker een goed ventilatiesysteem en buitenzonwering op scholen in Leiden en Zoetermeer.

Zonwering plaatsen

De meeste gebouwen zijn vaak al voorzien van een degelijk ventilatiesysteem. Zonwering ontbreekt echter vaak. Er zijn gelukkig genoeg mogelijkheden op dit gebied. U kunt kiezen voor rolluiken, maar ook voor zonneschermen. Bij zonneschermen wordt zonlicht geweerd, maar kunt u toch nog naar buiten kijken. Het is ook mogelijk binnenzonwering te plaatsen. Goedkoop zijn rolgordijnen, maar u kunt ook kiezen voor automatische schermen, die zowel zonlicht als warmte tegenhouden. Het binnenklimaat in scholen in Leiden en Zoetermeer zal dankzij buitenzonwering en binnenzonwering dusdanig verbeteren dat kinderen geen last meer hebben van gezondheidsklachten.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Overig met de tags , , , , , , , . Bookmark de permalink.