Daarom kiest u voor PET bottle!

PET is momenteel één van de populairste verpakkingsmaterialen ter wereld. Het wordt gebruikt in onder meer de farmaceutische-, cosmetische- en voedingsindustrie. Maar waarom zou u kiezen voor een PET bottle?

Gebruik van PET bottle kent vele voordelen
Onder de verschillende verpakkingsmaterialen die er bestaan, blinkt PET met name uit op het gebied van duurzaamheid. PET heeft vele voordelen: het is licht, compact en praktisch onbreekbaar, en kan bovendien 100% gerecycled worden. Als u daarbij het gewicht, het energieverbruik en de CO2-uitstoot optelt, is PET vele malen beter dan alternatieven zoals glas of aluminium.

Kleiner, praktisch onbreekbaar en een zuinige keuze
Slechts enkele van de voordelen die een PET bottle te bieden heeft, zijn:

  • De PET-fles blijkt vaak net wat kleiner te zijn dan bijvoorbeeld een glazen fles. Daardoor past er meer product in een transportunit en kan de ruimte efficiënter benut worden, met lagere kosten en minder schade aan het milieu als gevolg.
  • Een PET bottle is minder breekbaar dan flessen van andere materialen: het is zelfs praktisch onbreekbaar! Dit zorgt voor minder risico in alle fases zoals productie en transport, maar ook thuis in de badkamer of keuken. Kortom: PET is een veilig materiaal om te gebruiken.
  • PET is een zuinigere keuze op het gebied van energie in vergelijking met glas en aluminium. Dit komt onder meer door de besparing op gewicht tijdens het transport, de productie van het materiaal en de uiteindelijke verpakking.

PET Power
PET Power levert flessen en potten van PET in verschillende branches. We produceren niet alleen verpakkingsmateriaal, maar kunnen ook advies of ondersteuning bieden bij de presentatie, kwaliteitscontrole, opslag en het transport. Kortom: wij bieden een one-stop shop voor iedereen die interesse heeft in een PET bottle. Wilt u meer weten over PET Power? Neem dan gerust contact met ons op.

Dit bericht is geplaatst in Maatschappij, Overig met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.