De draad weer oppakken na ontslag

Ontslag kan iedereen overkomen, maar dat maakt het niet minder vervelend. Het kan onverwachts komen, op het verkeerde moment en het kan de grond onder je voeten behoorlijke instabiel maken. Soms kan je het al wel voelen aankomen. Bijvoorbeeld doordat het slecht ging met het bedrijf of omdat je collega’s ook langzaamaan werden ontslagen. Toch is de kans groot dat de klap hard aankomt. Je hebt geen zekerheid meer, de bron van inkomsten is weg, wellicht raak je je auto kwijt en zit je straks weken achter elkaar thuis op de bank.

Zeker de eerste dagen na het ontslag zal je je heel erg naar voelen en het gevoel hebben dat je niet meer meedoet in de maatschappij. Ook kan je het gevoel hebben dat je de afgelopen jaren zo hard hebt gewerkt voor niks. Hoe vervelend en rot ook, na een tijdje moet je de draad ook echt weer op gaan pakken. Je moet het zien als een nieuw begin. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Misschien is je volgende baan wel veel leuker. Positief blijven is lastig in dit soort fases, maar wel belangrijk. Een outplacement traject volgen kan een goede optie zijn in deze situatie. Hierbij ga je met jezelf aan de slag met als doel uiteindelijk een mooie, nieuwe job vinden.

Er zijn genoeg mensen die eigenlijk niet zo blij zijn met hun huidige baan, maar toch blijven werken omdat ze bang zijn om slechter af te zijn als ze zelf ontslag nemen of omdat ze vastzitten aan een contract. Maar als je thuis zit moet je wel. Het inschakelen van een outplacementbureau of loopbaanbegeleider van carrierepoort.nl kan zeer positief werken. Een professionele begeleider kan bij jou voor bepaalde inzichten zorgen waardoor je de motivatie weer helemaal terugkrijgt en zorgen dat je uiteindelijk sterker uit deze situatie komt.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk. Bookmark de permalink.