De prijs voor stalen buispalen

Stalen buispalen hoeven niet meer volgens het traditionele heien worden ingebracht, maar kunnen tegenwoordig ook worden ingebracht met een automatisch heisysteem. Dit bespaart de nodige tijd en het is eenvoudiger om de juiste diepte te controleren. In de meeste andere gevallen wordt de controle uitgevoerd door middel van heitoezicht of het kalenderen van de inheidiepte. Het gebruik van een volautomatisch systeem maakt efficiënter werken mogelijk. Het bespaart tijd en energie, en kan daarnaast diverse voordelen opleveren.

Een modern, automatisch heisysteem

Ook de bouw gaat met de tijd mee. Inmiddels bestaat de mogelijkheid tot het inzetten van een volautomatisch heisysteem. Het gaat hierbij om een zogeheten paalvolgend systeem. Een computer berekent na iedere klap opnieuw de zakking van de paal. De berekende paalzakking wordt vervolgens van de ingestelde valhoogte afgetrokken. Dit proces maakt sneller werken mogelijk, omdat er een hoge valfrequentie kan bestaan. Daarnaast is er een constante energie-impact en kan er eenvoudig tussen de diverse valhoogten worden geschakeld. De bediening is zeer gebruiksvriendelijk en er is slechts één operator nodig. Door de besparing van tijd ontstaat er ook financieel voordeel door gebruik te maken van een volautomatisch heisysteem voor het inbrengen van stalen buispalen. De prijs van de stalen buispalen is hierdoor stukken lager.

 

Toepassingsgebieden voor het heien

En kan op meerdere locaties worden gekozen voor het heien van de stalen buispalen. In verreweg de meeste gevallen wordt er op kleinere locaties, met een beperkte werkruimte of –hoogte, gekozen voor heien. Hierbij valt te denken aan inpandig heien, het herstellen van fundering of het realiseren van een aanbouw.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.