De Rotterdam in Koreaanse handen | Obligatiebeheer Noordenwind

 

Het iconische door OMA/Rem Koolhaas ontworpen gebouw De Rotterdam in Rotterdam is door de vastgoedgroep van de Rabobank verkocht aan een groep beleggers uit Korea. Deze groep beleggers liet zich tijdens de verkooptransactie vertegenwoordigen door Amundi Real Estate. Binnenlandse en dus ook buitenlandse partijen blijven beleggen in nieuw gebouwde huurwoningen. Tijdens de zoektocht naar goed renderend vastgoed wordt er steeds meer geïnvesteerd in woonruimtes voor bepaalde doelgroepen zoals young professionals, studenten en zorgbehoevenden.

Het gebouw, dat nationale en internationale faam geniet, is al bijna geheel in gebruik. Het bevat niet alleen een enorm oppervlak aan kantoorruimte, maar ook een hotel, congresruimten, commerciële units en een parkeergarage met plaats voor bijna 700 auto’s. Projectdirecteur Michel Molsbergen is niet verbaasd over het succes van De Rotterdam. Hij wijst op de bijzondere architectuur, de geweldige locatie en de indrukwekkende hoeveelheid ruimte.

Prijswinnend ontwerp

De Rotterdam is gesitueerd aan de Wilhelminapier en is sinds de voltooiing in 2013 niet uit het spotlicht verdwenen. Het unieke ontwerp van Rem Koolhaas geeft de Maasstad internationale allure en erkenning. Niet verwonderlijk dus dat De Rotterdam in 2015 werd verkozen tot het beste hoge gebouw van Europa en zelfs in aanmerking kwam voor de titel van beste hoge gebouw ter wereld. ‘Dat het inmiddels vrijwel geheel is verhuurd, is een bewijs van de kwaliteiten van dit gebouw’, aldus projectdirecteur Molsbergen.

 

copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden Stichting Obligatiebeheer Noordenwind

Dit bericht is geplaatst in Financien. Bookmark de permalink.