De verzorging van het lichaam

Het is belangrijk om het lichaam goed te verzorgen door gezond te eten en dagelijks even te bewegen en buiten te zijn. Wat frisse lucht is goed om de hersenen te stimuleren en de beweging houdt je fit. Er zitten genoeg voordelen aan dagelijkse beweging en gezond eten.

Zo ben je minder vaak ziek en heb je een goede weerstand die jou gezond houdt en fit laat voelen. Het is natuurlijk ook zo verstandig om dagelijks te douchen en je hoeft ook weer niet elke dag te douchen maar vijf keer per week is wel zo hygiënisch en twee keer per dag je tanden poetsen is ook goed voor het gebit.

Nu kan je het helemaal goed doen door tandpasta en andere verzorgingsproducten te gebruiken die biologisch en/of natuurlijk zijn geproduceerd met zo min mogelijk chemische stoffen.  Now Foods en Avalon Organics zijn organisaties die dat soort producten produceren en naast hen nog veel meer andere bedrijven.  De huid en de buitenkant worden namelijk blootgesteld aan veel bacteriën en elementen die de huid kunnen uitdrogen, vet maken of beschadigen. Dan is het wel handig om producten te gebruiken die het niet erger maken met hun chemische stoffen of die iets anders beschadigen. Je kunt dan beter producten gebruiken die gebaseerd zijn op de natuur of op een natuurlijke manier zijn geproduceerd.

Dan heb je ook nog dat een volwassen huid anders is dan een kinderhuid en daar heeft een bedrijf zoals Dr Mercola rekening mee gehouden door speciale kinderlotion uit te brengen. Een kind heeft namelijk andere bescherming nodig en waarschijnlijk nog meer aangezien zij gewend zijn alles aan te raken en op avontuur te gaan.

Ook is het verstandig om zulke producten te gebruiken als je een gevoelige huid hebt of last hebt van veel allergieën. Vaak zitten er in de bekende producten van de grote modemerken veel stofjes waar jouw huid dan niet tegen kan en het alleen maar meer beschadigt of meer uitdroogt.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.