De voordelen van een cilinderslot op een rij

De slotenmaker Westland introduceert het cilinderslot en legt uit waarom dit slot zoveel voordelen heeft.  Voordat cilindersloten hun intrede maakten, werden huizen in Nederland voornamelijk met klaviersloten beveiligd. De oude sloten konden geopend en gesloten worden met een grote ronde sleutel met aan het uiteinde een vierkant uitsteeksel met een profiel. Tegenwoordig is het cilinderslot verreweg het meest gebruikte slot voor het beveiligen van de ramen en deuren van een woning. Dit komt doordat een slot met cilinder vele voordelen heeft ten opzichte van andere soorten sloten. Wat deze voordelen zijn legt de slotenmaker Westland hier uit.

Betere inbraakbeveiliging

Het allergrootste voordeel van een cilinderslot is volgens de slotenmaker Westland de inbraakbeveiliging. Dit is namelijk het feit dat dit type sloten zorgen voor een betere inbraakbeveiliging. Het slotmechanisme is een stuk gecompliceerder en daardoor hebben inbrekers veel meer moeite om het slot open te krijgen. Er is een oneindige variatie van verschillende sleutels mogelijk. Ook vertelt de slotenmaker Westland dat je met dit type slot minder snel met defecten te maken krijgt. Dit is op zich vreemd want het slotmechanisme is gecompliceerder en heeft veel meer verschillende onderdelen dan een klavierslot. Op de sleutel zit echter weinig speling wanneer deze in het sleutelgat wordt gestoken. Ook de andere onderdelen van het slot werken soepel en gaan daardoor minder snel kapot.

Optie enkel cilinder vervangen

Mocht u onverhoopt toch met een defect te maken krijgen of raakt u een sleutel kwijt waardoor u niet meer zeker weet wie er allemaal toegang tot uw woning hebben. Dan is het complete cilinderslot vervangen niet perse noodzakelijk. U hebt namelijk bij dit type slot ook de optie om enkel de cilinder te laten vervangen door de slotenmaker Westland. Het laatste voordeel van een cilinderslot is dat u deze kunt openen en afsluiten met een kleine sleutel die ook nog eens licht van gewicht is. Zo adviseert de slotenmaker Westland dat iedereen het cilinderslot gaat gebruiken.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.