Dichte beukenhaag

De beukenhaag groeit vanaf maart tot en met september. Wanneer je de beukenhaag geplant hebt zal je soms al moeten beginnen met snoeien. Het is namelijk belangrijk dat je de puntjes van de beukenhaag afknipt zodat hij mooi kan groeien. Zo is ook het ondersnijden van een haag is aan te raden. Bekijk het filmpje. Ook het bemesten van de haag kan nodig zijn. Het is noodzakelijk dat je de haag minimaal één keer per jaar snoeit. Wanneer je een dichte haag wilt hebben zal je het meerdere malen per jaar moeten snoeien. Het is namelijk zo: op de punten waar je de beukenhaag snoeit zullen meerdere vertakkingen komen. Op deze manier zal de beukenhaag voller worden.

Hoe moet ik een beukenhaag onderhouden?

Als je een beukenhaag in je tuin hebt zal je deze om de zoveel tijd moeten worden onderhouden. Een beukenhaag hoeft in principe maar één keer in het jaar gesnoeid te worden. Het is wel belangrijk dat je de juiste manier hanteert wanneer je de beukenhaag  gaat snoeien.

De gehele haag heeft namelijk zonlicht nodig. Wanneer de bovenkant van de haag dikker is dan de onderkant zal er schaduw op het onderkant van de haag vallen. Hierdoor heeft de onderkant van de haag geen zonlicht en kunnen er gaten in de haag ontstaan. Wanneer je de bovenkant smal maakt zal de gehele haag zonlicht krijgen, waardoor je geen last zult hebben van dit probleem. Probeer ook niet te snoeien tijdens zonnige dagen. De onderste bladeren hebben geen zonlicht gekregen waardoor deze door te veel zonlicht bruin kunnen kleuren.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.