DNA test hond: een korte introductie

Dat er een DNA test voor mensen bestaat, is bij veel mensen wel bekend. Echter, wat maar weinig mensen weten is dat er ook een soortgelijke test voor honden bestaat, ook wel een DNA test hond genoemd. Bent u benieuwd wat een DNA test hond precies is, wat u met een DNA test voor uw hond kan en hoe deze DNA test precies werkt? Lees dan op deze pagina meer over de DNA test voor uw hond en bepaal aan de hand van de informatie op deze pagina of deze test wellicht ook interessant is voor uw trouwe viervoeter.

 

Wat is een DNA test hond?

Een DNA test hond is in feite hetzelfde als een DNA test voor een mens. Zo gebruikt u deze test om het DNA van uw hond te testen, zodat u meer te weten komt over de genetische herkomst van uw huisdier. Heeft u bijvoorbeeld altijd al willen weten uit welke hondenrassen uw hond is ontstaan en wie de voorouders van uw lieve beestje zijn? Dan kunt u dit eenvoudig achterhalen met de DNA test hond. Aan de hand van het unieke DNA van uw hond wordt er eenvoudig achterhaald wat de genetische herkomst van uw huisdier is, waarbij er wordt gezocht in een database met maar liefst 180 verschillende rassen van honden.

 

Hoe werkt een DNA test hond?

Het afnemen van een DNA test bij uw hond lijkt misschien ingewikkeld, maar in feite is dit helemaal niet zo lastig. Het enige wat u hoeft te doen om de test af te nemen, is het gebruiken van de twee staafjes die u bij de DNA test hond geleverd krijgt om DNA uit de mond van de hond af te nemen. Dit kunt u het beste doen bij de tanden, omdat hier veel DNA verzameld is en deze DNA erg gemakkelijk is om af te nemen. Heeft u de DNA afgenomen bij uw hond, dan doet u de staafjes in de plastic hulsjes om het samen met het DNA formulier te verzenden in de retour enveloppe. Drie weken na het verzenden van de enveloppe krijgt u een e-mail ter bevestiging en kunt u de informatie over uw huisdier downloaden.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.