Een gebruikersaccount toevoegen in Windows 10

De meesten onder ons zijn ondertussen reeds overgestapt naar het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, namelijk Windows 10. Sommigen onder ons hebben echter een gezin waar het noodzakelijk, of op zijn minst wenselijk kan zijn om meerdere gebruikersaccounts te hebben op dezelfde computer, omdat niet iedereen voor elk gezinslid een computer kopen kan. Door het gebruik van aparte gebruikersaccounts voor de verschillende gebruikers van de computer is het mogelijk toch een bepaalde mate van privacy te behouden onder elkaar.

Familielid

In dit artikel leg ik kort uit hoe je in Windows 10 één of meerdere gebruikersaccounts toevoegt.

Om een gebruikersaccount toe te voegen doe je volgende stappen:

  1. Druk linksonder op het Windows teken om het start menu te openen.
  2. Wanneer het start menu open staat typ je “accounts”
  3. Vervolgens ga je in het zopas geopende kader aan de linkerkant naar “Familie en andere gebruikers”.
  4. Wanneer je hier verder klikt op “een familielid toevoegen” kan je een uitnodiging zenden naar de persoon die je toegang wil verlenen op de betreffende pc.

Je hebt hier de keuze om een onderscheid te maken tussen een volwassen persoon of een kind.

De enige voorwaarde is dat de leden die je uitnodigd op de pc moeten beschikken over een geldig Microsoft e-mailadres. Dit kan zijn ofwel outlook.com, ofwel msn.com, ofwel hotmail.com, kortom alle e-mailadressen met enige affinatie met Microsoft komen in aanmerking.

Op die manier kan je gemakkelijk gebruikers toevoegen op 1 huis computer zonder voor elk gezinslid te moeten overgaan tot een computer kopen, en bewaar je tevens enige privacy ten opzichte van elkaar.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.