Een nieuwe printer kopen: waar moet je op letten?

Wanneer je een huidige printer wilt gaan vervangen door een nieuwe moet je met een aantal dingen rekening houden. En doordat het aanbod enorm is, zien veel mensen door de bomen het bos niet meer. Waar moet je op letten als je een nieuwe printer gaat kopen?

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen wat voor soort printer je nodig hebt. Daarvoor zal je eerst goed moeten weten wat je met de printer wilt gaan doen; zo is een inktjet printer prima geschikt voor thuisgebruik, is een laserprinter een stuk duurder maar ook beter voor zakelijk gebruik, kun je een alles-in-1 printer kopen die ook kan scannen en kopiëren, of koop je een fotoprinter wanneer je vooral foto’s wilt gaan afdrukken.

Resolutie

Weet je voor welk soort printer je moet kiezen dan is het verstandig om verschillende modellen te vergelijken, zodat je het juiste model kunt uitkiezen. Daarbij is voordal de resolutie van belang; dit laat zien hoeveel pixels er worden afgedrukt. Hoe hoger de resolutie, hoe beter de kwaliteit van de prints zal zijn.

Toners

Voor de inkt toners is het van belang dat ze gemakkelijk te vervangen zijn in de printer. Bekijk dus welke modellen dit makkelijk maken, zodat je ze snel kunt vervangen wanneer de inkt op is. Ook is het handig wanneer de inkt cartridges per kleur vervangen kunnen worden – wanneer bijvoorbeeld zwart sneller op is dan de rest kun je deze eruit halen en een nieuwe erin plaatsen, in plaats van alle kleuren te moeten vernieuwen.

Over Inktotaal

Inkttotaal.nl een vertrouwd adres met een ruim assortiment aan inkt, toners en papier voor uw printer – alles bij elkaar en gemakkelijk te bestellen in de webwinkel.
Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet. Bookmark de permalink.