Een stevige ondergrond realiseren met een rijplaat

Door gebruik te maken van een rijplaat zorgt de bouwsector voor een stevige ondergrond en dat de aan- en afvoerwegen stevig genoeg zijn voor machines. Zonder deze rijplaat lopen de bestuurders/gebruikers van deze machines risico dat ze wegzakken of wegglijden. Een rijplaat is in principe een metalen plaat die op een onstabiele ondergrond wordt gelegd. Door rijplaten aan te leggen, legt u een bouwbedrijf de basis voor een goed, maar bovenal veilig bouwproject.

De rijplaat is er in verschillende soorten en maten
De rijplaat is beschikbaar in verschillende soorten en maten. Dit moet ook wel. Niet elk bedrijf heeft genoeg aan één soort. Doorgaans is de plaat gemaakt van staal met houten draglineschotten. Degene die op zoek is naar de rijplaat heeft de keuze uit diverse afmetingen. De plaat kan voorzien worden van een trekhaak en een afgeronde hoek. De keuze hiervoor is afhankelijk van de toepassing van de rijplaat. Dit betekent dat het aan te raden is een specialist in te schakelen. Zo weet de gebruiker altijd dat hij de juiste rijplaat gebruikt in de situatie. Dit beperkt risico’s tot een minimum.

Uitdaging in Duitsland
In Duitsland ligt een uitdaging. Niet alle wegen zijn hier geschikt voor speciaal transport. Swanenberg IJzer Groep is een gespecialiseerde leverancier van rijplaten. Dit bedrijf heeft in dit land al vele wegen voorzien van meerdere rijplaten. Ze hebben de wegen op deze manier verbreed en verstevigd. Dit maakt het mogelijk om een transport met een gewicht van 350 ton mogelijk te maken.

Dit bericht is geplaatst in Wetenschap, Overig met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.