Een TV kopen: een lastige, maar wel leuke aankoop.

Tegenwoordig is de TV niet weg te denken uit onze huiskamer. Sterker nog, het is een onmisbaar onderdeel in het dagelijks leven die fungeert als een massamedium waar we onze actuele informatie, nieuws en entertainment uit halen.

Na zwart-wit beelden op de welbekende beeldbuis,werd de kleurentelevisie geïntroduceerd. Naarmate de vraag steeg, kwam een massaproductie op gang. Dit maakte de TV betaalbaar voor iedereen. De technologie zorgde voor innovatie; de snelle ontwikkelingen maakten het mogelijk om dunne flatscreen TV’s te kopen. Vandaag de dag verdwijnt de beeldbuis dan ook langzamerhand uit de huiskamers om ruimte te maken voor de nieuwe generatie. Hierdoor is een TV kopen geen makkelijke keuze meer. Door veelvuldig aanbod is het een lastige, maar toch weer een leuke aankoop. Voor het beste kijkplezier krijg je als koper een breed aanbod voorgeschoteld.

Om een beoordeling te maken naar jouw keuze, hebben we hieronder de eigenschappen binnen het huidige aanbod weergegeven. Een TV kopen kan voor jou hiermee makkelijker en aangenamer worden.

LCD TV

De meest bekende flatscreen TV is de LCD. Dit staat voor ‘liquid cristal display’, welke bestaat uit vloeibare kristallen in het scherm, die de beelden creëren.  Deze efficiënte flatscreen heeft een relatief zuinig energieverbruik. De eerste LCD’s waren uitgerust met een scherm van zacht materiaal, wat de kijker beperkte tot enkel een kijkrichting van vooraan. Met de introductie van TFT-schermen, die zijn voorzien van hard materiaal, werd het mogelijk om beelden vanuit verschillende kijkhoeken op de LCD te bewonderen. Met een relatief laag energieverbruik kun je tegenwoordig met de LCD Full HD beelden bekijken.

Plasma TV

De Plasma werkt door middel van plasma bubbels. Doordat deze worden verhit voor een goede beeldkwaliteit kan de TV erg warm worden, wat gepaard gaat met een hoog energieverbruik. Qua helderheid en kijkhoek zou de Plasma in het voordeel kunnen zijn ten opzichte van de LCD, echter bij de aankoop van een TV speelt het nadelige energieverbruik ook een grote rol.

 LED TV

Dit is in principe een LCD, waarbij het scherm dat ervoor geplaatst is, verlicht wordt met LED lampen. Wat LED-technologie uitzonderlijk maakt is de langere levensduur. Daarbij neemt de intensiteit van LED lampen nooit af en leveren zij de volle kwaliteit tot het einde van hun levensduur. Naast het ultradunne formaat heeft de LED een het laagste energieverbruik. Het is de helft zuiniger dan een LCD en zelfs tweemaal zuiniger dan een Plasma. Deze TV wordt onderscheiden in Edge LED en Full LED. Bij Edge, zoals de naam het zegt, bevinden de lampjes zich aan de rand van het scherm, terwijl bij Full led dit de gehele oppervlakte achter het scherm beslaat.

3D TV

Na de introductie in bioscopen is de 3D TV uitgebracht, waarmee je in jouw huiskamer driedimensionale beelden kunt bekijken met een speciaal daarvoor gemaakte bril. Mede dankzij de blu-ray technologie die hierbij gebruikt wordt, sleurt  deze TV je mee in een realistische beleving. Momenteel is dit qua technologie de duurste variant van alle flatscreens.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken met de tags , , . Bookmark de permalink.