Het juiste matras uitkiezen

Een nieuw matras kopen, omdat je gaat samenwonen of juist uit elkaar gaat en een groter of kleiner bed nodig hebt, of simpelweg omdat je vorige matras niet meer voldoet aan jouw wensen omdat deze simpelweg versleten is, niet meer zoveel veerkracht heeft of nog iets anders. Er zijn veel redenen te bedenken waarom men een ander matras zou willen, maar wat de reden ook is, er zijn altijd een paar dingen die je in het achterhoofd moet houden als je een nieuw matras gaat kopen.

Allereerst is het belangrijk om te weten welk type matras je wilt. Je hebt matrassen die erg zacht zijn en je in wegzakt, matrassen die een stuk steviger zijn en zelfs buitengewoon hard kunnen aanvullen en je hebt matrassen die specifieke eigenschappen hebben voor specifieke wensen. Bovendien zijn er meerderde manieren waarop matrassen zijn gevuld, zoals springveren, gel of dons, wat invloed heeft op de temperatuur, de luchtigheid en de vorm die het aanneemt.

Daarna is het belangrijk om rekening te houden met het lichaam dat erop komt te liggen: de lengte en breedte, het gewicht en eventuele gewrichtsklachten. Normaal gesproken is een éénpersoons matras 120×200 cm, terwijl een tweepersoons matras 160×200 cm of breder is. Mocht je echter zeer breed zijn of erg lang, dan heeft dit invloed op de maten. Proberen in de showroom is dan ook altijd aangeraden.

Tot slot speelt de prijs natuurlijk ook altijd een rol. Matrassen zijn niet goedkoop, dus de kans is groot dat een goedkoper model vanuit financieel perspectief de voorkeur heeft. Toch is het niet altijd verstandig om het goedkoopste matras te kopen, want die is vaak het minst comfortabel of gaat minder lang mee. Een matras is een investering en als je goed investeert, pluk je ook de beste en mooiste vruchten.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.