High Performance Computing: uitvoering van CFD berekeningen en simulatie

Voor het uitvoeren van CFS berekeningen en simulatie wordt High Performance Computing gebruikt. Hiermee kunnen hogere prestaties worden gerealiseerd dan wanneer één enkele computer dezelfde berekeningen moet uitvoeren. Het wordt voornamelijk toegepast bij rekenkundige simulaties. Het gebruik maken van clusters kan hierbij ook nodig zijn. High Performance Computing wordt vaak gebruikt in CFD berekeningen, research en development, simulatie en akoestische berekeningen en een vliegtuigbouw en –simulatie simulatie en akoestische berekeningen. Voor bedrijven en organisaties die een complexe ICT-omgeving hebben bieden HPC-oplossingen een uitkomst.

Met behulp van High Performance Computing CFD berekeningen uitvoeren

Met behulp van High Performance Computing worden CFD berekeningen uitgevoerd. Hierdoor kan zelfs een hogere rekenkracht gerealiseerd worden. Bedrijven zijn verzekerd van meer rekenkracht door computers parallel aan elkaar te laten opereren. Voor veel branches en sectoren is deze rekenkracht namelijk van groot belang. Al jaren lang speelt het specialistische bedrijf CVIS in door CFD berekeningen uit te voeren door middel van High Performance Computing. Het is ook mogelijk om hier een CFD simulatie uit te voeren. Deze software berekent het effect van de dynamiek op vloeistof. Hierdoor kan het verwachte gedrag van vloeistoffen berekend worden.

CFD simulatie bij diverse organisaties

Met High Performance Computing kunnen een CFD simulatie en berekeningen worden uitgevoerd bij zowel publieke als private organisaties. CVIS biedt voor beide groepen een oplossing in diverse branches. Elke klus kunnen zij flexibel invullen doordat zij zowel on demand als op locatie opereren. Zij zijn in staat om organisaties te adviseren op het gebied van Business to IT-alignment.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet, Wetenschap met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.