High Performance Computing voor uitvoeren van CFD simulatie en berekeningen

High Performance Computing wordt gebruikt voor het uitvoeren van een CFD simulatie en berekeningen. Het biedt de mogelijkheid om hogere prestaties te realiseren dan wanneer één enkele computer dezelfde berekeningen moet uitvoeren. Het wordt voornamelijk toegepast bij rekenkundige simulaties. Het kan ook nodig zijn om gebruik te maken van clusters. High Performance Computing wordt vaak gebruikt in research en development, vliegtuigbouw en –simulatie, CFD berekeningen en een simulatie en akoestische berekeningen. Deze HPC-oplossingen bieden ene uitkomst voor organisaties en bedrijven die complexe ICT-omgevingen hebben.

CFD berekeningen uitvoeren met behulp van High Performance Computing
CFD berekeningen worden uitgevoerd met behulp van High Performance Computing. Het is zelfs mogelijk om een hogere rekenkracht te realiseren. Door computers parallel aan elkaar te laten opereren zijn organisaties en bedrijven verzekerd van meer rekenkracht. Voor veel branches en sectoren is deze rekenkracht namelijk van groot belang. CVIS is een bedrijf dat hier al jarenlang op inspeelt door CFD berekeningen uit te voeren door middel van High Performance Computing. Het is ook mogelijk om hier een CFD simulatie uit te voeren. Deze software berekent het effect van de dynamiek op vloeistof. Het is dus mogelijk om het verwachte gedrag van vloeistoffen te berekenen.

CFD simulatie bij diverse organisaties
Met High Performance Computing kunnen een CFD simulatie en berekeningen worden uitgevoerd bij zowel publieke als private organisaties. CVIS biedt voor beide groepen een oplossing in diverse branches. Zij opereren zowel on demand als op locatie waardoor elke klus flexibel ingevuld kan worden. Zij zijn in staat om organisaties te adviseren op het gebied van Business to IT-alignment.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet, Overig met de tags , , , , . Bookmark de permalink.