Hoe kan je de “live tegels” verwijderen uit het start menu in Windows 10?

De meesten onder ons hebben op zijn minst reeds geproefd van het nieuwe Windows 10, hetzij zelf geïnstalleerd, hetzij al eens gewerkt bij een vriend of op het werk met het nieuwe besturingssysteem. Een hele grote verbetering ten opzichte van Windows 8 is het samenbrengen van de “live tegels” in het start menu, waarbij Windows geen gebruik meer maakt van een absoluut negatief en vreemd tussen scherm met live tegels. Sommige mensen zijn voor, anderen zijn tegen. In dit artikel geef ik een korte uitleg hoe je de live tegels kan verwijderen uit het start menu, zonder dat je hiervoor een ervaren computer hersteller hoeft te contacteren.

Windows 10 start menu

In principe is het heel gemakkelijk om de tegels uit het start menu te verwijderen en desgewenst terug toe te voegen, je hoeft enkel het start menu open te klikken en op de desgewenste tegel rechts te klikken, en vervolgens op “losmaken van start”, doe dit voor elke tegel en stelselmatig zal uw start menu “gekuist” worden. Sommige mensen willen helemaal niets aan het start menu toegevoegd zien, terwijl andere mensen juist heel veel gebruik maken van het start menu.

Om tegels terug toe te voegen kan je heel eenvoudig op een betreffend pictogram rechts klikken en “toevoegen aan start menu”

Dit is namelijk het grote voordeel van Windows 10 waarmee je met het vernieuwde start menu in principe alle kanten uit kan en helemaal zo kan configureren zoals je zelf wil.

Zo hoef je niet onmiddellijk naar een computer hersteller te gaan wanneer u enkele veranderingen wenst toe te voegen aan uw start menu, of aan uw Windows installatie op zijn geheel. Indien u verder problemen ondervindt of veranderingen wenst door te voeren aan uw start menu, zijn er heel veel gebruikers die op internet verschillende tips posten. Het is het absoluut waard om eens naderbij te googelen.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.