Hoe kan je malware van uw computer verwijderen?

Als computer hersteller krijg ik vaak klanten over de vloer waarvan hun laptop of desktop computer geïnfecteerd is met malware. Meestal worden computers geïnfecteerd zonder dat de gebruikers er zelfs maar weet van hebben.

malware

Malware, of malicious software is software dat gelanceerd wordt door mensen met negatieve bedoelingen met als doel uw computer te infecteren waardoor het ongewild informatie over de gebruiker zal verzenden of -erger nog- uw computer zal overnemen.

Hoe kan je als gebruiker er nu voor zorgen dat uw computer terug vrijgemaakt wordt van infecties? Of hoe kan je er voor zorgen dat er geen infecties meer optreden in uw computer.

Men is er nooit zeker van dat er geen malware infectie zal optreden in uw computer, echter is het sterk gebruikers afhankelijk of je al dan niet grotere kans loopt om uw computer te infecteren.

Echter vergt dit een beetje gevoel -of ellebogen-, dus bijvoorbeeld mensen die heel veel gaan downloaden van plaatsen waar ze niet zeker van zijn of ze al dan niet veilig zijn, lopen uiteraard meer kans om hun computer te infecteren dan iemand die enkel maar surft op het internet en vaak maar naar 1 en dezelfde website gaat.

Wanneer uw computer alsnog geïnfecteerd werd is een heel goed programma, gratis te downloaden van internet: Mbam -of voluit: Malwarebytes- een heel goede oplossing om de meeste infecties van uw computer weg te krijgen.

Echter volstaat het draaien van sommige anti-malware programma’s soms niet en is een herinstallatie van uw computer soms echt wel aangewezen. Hiervoor verwijs ik u graag door naar een ervaren computer hersteller die u vlekkeloos verder zal kunnen helpen.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.