Hoe kan je ooit opgeslagen wachtwoorden terug vinden?

Je kent het wel, je hoeft nooit meer in te loggen op uw email, of andere programma’s of websites waar je ingeschreven bent, tot het noodlot toeslaat en uw geliefde computer crasht.

Paswoorden

Wat moet je nu doen?

In dit geval is het inderdaad in vele gevallen te laat om nog iets te doen, in dit geval ga je dus best naar een ervaren computer hersteller om te vragen of hij er nog iets kan mee doen en eventueel wat data kan recupereren, let wel, data recuperatie is iets wat nooit 100% zekerheid biedt, in dit geval, net zoals de meeste andere gevallen is voorkomen beter dan genezen.

Regelmatig en consequent al uw wachtwoorden bijhouden is dus een eerste stap in de goeie richting. Mocht nu blijken dat je reeds in verschillende websites ingeschreven bent, en je hebt deze opgeslagen op uw computer is het -zolang hij werkt- mogelijk om de opgeslagen wachtwoorden terug te vinden. Op internet vind je tal van programma’s die dit uit bepaalde browsers, of andere programma’s die op uw computer staan kunnen destilleren.

Ook biedt Google de mogelijkheid om via zijn browser Chrome, om een account aan te maken en in te loggen op de Chrome browser, in dit geval wordt de belangrijk informatie dan niet meer alleen lokaal op de computer opgeslagen, maar zal het zich in uw online account bevinden, waardoor je wanneer uw computer crasht niet meer afhankelijk bent van uw computer, maar kan je makkelijk op een andere computer inloggen, waarmee je uw informatie gemakkelijk opnieuw kan synchroniseren met een andere computer.

Indien je hulp nodig hebt met het op een juiste manier opzetten van een Google account, kunt u hieromtrent steeds contact opnemen met een ervaren computer hersteller.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.