Hoe kan je ransomware stoppen?

Ransomware is ongetwijfeld een van de meest hardnekkige types virussen die rondgang maken op het internet. Ransomware is kort gezegd een andere naam voor een type locker-virus, wanneer je dit type virus binnen haalt is er bijna geen ontkomen meer aan, en ben je genoodzaakt om uw volledige systeem te “wipen” en terug vanaf 0 te beginnen. De andere optie: het geld, “de ransom” betalen aan de hackers is volledig uit den boze, dit voornamelijk omdat op deze manier wanneer je bijvoorbeeld een transactie doet, uw computer misschien wel vrijgegeven wordt, maar het virus blijft zich op de computer bevinden, waarbij je dus niet weet of en wanneer het terug zal slaan. De enige goede manier om je hiertegen te wapenen is regelmatig back-up nemen van uw volledige systeem voor het geval het noodlot eens toeslaat.

Locker virus

Op deze manier kan je in principe best een systeem op poten proberen te zetten wanneer uw systeem op vaste basis bijvoorbeeld elke dag om 20 u zichzelf back-upt. Op die manier vergeet je nooit uw back-up te maken. Dit kan gemakkelijk zelf ingesteld worden, of indien je niet precies weet hoe je dit kan doet kan je altijd raad vragen aan een erkende computer hersteller.

Ik kan het niet genoeg benadrukken dat regelmatig een back-up maken van uw bestanden, of nog beter, uw volledige systeem van levensbelang is, zowel in het geval van het oplopen van een hardnekkig virus, of computerproblemen zoals een crashende harde schijf.

Op het internet kan je enorm veel informatie vinden over hoe je best uw systeem back-upt, een thuisgebruiker kan bijvoorbeeld beter af zijn met het ene type van back-up, terwijl voor een middelgroot of groot bedrijf een volledig ander type van back-up zal nodig zijn. In ieder geval zijn er voldoende computer herstellers die u graag op weg willen helpen, of hieromtrent de nodige informatie willen verschaffen.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.