Hoe kan je screenshots nemen in Windows 10?

De meesten onder ons zijn nu reeds heel lang overgestapt naar het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, namelijk Windows 10. Echter zijn er in Windows 10 ook heel wat verbeteringen en zaken elementen toegevoegd die u het leven veel makkelijker maken. In dit artikel geef ik uit mijn ervaring als computer hersteller een tip waarmee je gemakkelijk screenshots kan nemen in Windows 10. Op die manier kan u heel gemakkelijk bijvoorbeeld een “foto” trekken  van iets dat je aan uw vrienden wil tonen, of wanneer u eventueel een probleem hebt met een of ander kadertje die soms op uw scherm komt waarna je meer informatie wenst op te zoeken.

 Knipprogramma

Een screenshot nemen in Windows 10 is in principe heel eenvoudig, in dit artikel leg ik dan ook heel kort twee mogelijkheden uit.

  • Een eerste methode is gebruik maken van het ingebouwde “knipprogramma”. Hiervoor open je gewoon uw start menu; en druk je vervolgens op “knipprogramma”. Pro Tip: je kan ook gebruik maken van het Windows 10 start menu om het betreffende knipprogramma vast te maken aan start. Wanneer het programma geopend is, dien je enkel maar een kader te trekken rond het betreffende beeld waarvan je een screenshot wenst te trekken. Als laatste stap moet je enkel nog de gemaakte foto opslaan.
  • Een tweede methode is gebruik maken van de traditionele “printscreen” knop op uw toetsenbord, waarna je vervolgens uw gemaakte screenshot dient te plakken in bijvoorbeeld paint; waarna je hem eenvoudig terug kan opslaan.

In dit korte artikel beschreef ik eenvoudige methodes om een screenshot te nemen in Windows 10. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, raad ik u aan hieromtrent eens contact op te nemen met een ervaren computer hersteller.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.