Hoe kan je windows 10 vlugger maken?

De meesten onder ons hebben ondertussen reeds de overstap gemaakt naar het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, namelijk Windows 10. Microsoft gaf het afgelopen jaar hun nieuwste besturingssysteem weg voor computers met Windows 7, Windows 8 of Windows 8.1 voorgeïnstalleerd. Maar niet alles verloopt altijd even vlot na het upgraden. Zo is het onder meer het geval dat computers trager lijken te werken na de upgrade. Hiervoor hoef je niet onmiddellijk naar een ervaren computer hersteller te gaan, maar kan je softwarematig door enkele aanpassingen te doen in het besturingssysteem reeds een groot verschil maken in snelheid van werken. Hier gaat het voornamelijk om de grafische eigenschappen een deel naar beneden te halen.

Prestaties

Wat heeft u liever? Een computer die mooier oogt of een die vlotter werkt? Bij mij is de keuze gemakkelijk gemaakt door optie 2 te nemen.

Hier volgen kort enkele tips die Windows 10 op uw oude computer vlotter kan doen werken.

  1. Schakel alle programma’s uit die niet altijd nodig zijn wanneer de computer opstart. Dit kan je gemakkelijk doen door op start te klikken en “msconfig” te typen en daarna systeemconfiguratie te selecteren. Hier kan je gemakkelijk instellen welke programma’s telkens dienen opgestart te worden wanneer je de computer opstart, en welke eventueel kunnen uitgesloten worden.
  2. Schaduwen, en andere visuele effecten aflggen. Dit kan je gemakkelijk doen door op start te klikken en “systeemeigenschappen” in te typen en daarop te klikken, vervolgens ga je naar gevaceerd en kan je hier bepaalde dingen aan en uitvinken onder de tap “prestaties”. Let wel hoe meer visuele effecten je zal uitvinken, des te “lelijker” het zal ogen, maar eveneens hoe vlotter het systeem zal werken.

In dit artikel werd kort beschreven hoe je uw Windows 10 installatie op uw computer vlotter kan doen werken met behulp van 2 tips. Indien je hierna nog merkt dat uw computer traag werkt, valt het misschien eens te overwegen om een computer upgrade te doen, hiervoor neemt u best contact op met een ervaren computer hersteller.

Dit bericht is geplaatst in Overig met de tags , . Bookmark de permalink.