Huizenprijzen stijgen: beleggers doen er hun voordeel mee | Obligatiebeheer Noordenwind

weoningmarkt-obligatiebeheer-noordenwind

Goed nieuws voor beleggers in vastgoed: de woningmarkt trekt definitief aan. Met huizenprijzen nog altijd minder hoog dan voor de economische crisis en een lage rentestand, rollen de woningen als warme broodjes over de toonbank. Gevolg: de vraag wordt groter dan het aanbod en de prijzen stijgen. En daar springen slimme beleggers natuurlijk graag op in.

De woningmarkt laat al sinds halverwege 2013 een voorzichtig herstel zien. En sinds die tijd gaat het alleen maar beter. Vergeleken met het dieptepunt in juni 2013 zijn woningen inmiddels 7,9 procent duurder geworden. Nog altijd lager dan voor het moment dat de crisis op de woningmarkt zich aandiende, maar het gemiddelde prijsniveau is aanzienlijk beter dan een aantal jaar geleden. Een ook de woningverkopen stijgen hard. Het Kadaster meldde vorige week dat in januari 2016 bijna 12 duizend woningen zijn verkocht; dat is ruim 25 % meer dan vorig jaar.

Slag slaan

Doordat de hypotheekrente nog steeds historisch laag is – voor sommige hypotheken zelfs 1,5 % – en de huizenprijzen stijgen, zijn woningzoekenden er op dit moment als de kippen bij om hun slag te slaan, voordat de huizen te duur worden en de rente stevig stijgt.

Maar niet alleen huizenkopers slaan hun slag. Ook voor beleggers in vastgoed zijn zonnige tijden aangebroken. Voor het eerst in jaren worden meer woningen gekocht dan te koop aangeboden. Logisch gevolg: de huizenprijzen stijgen en investeringen in vastgoed zijn dus veiliger en rendabeler dan ooit. Experts zijn er zeker van: voorlopig is de opmars op de woningmarkt nog niet ten einde.

Ook profiteren van de ontwikkelingen op de woningmarkt? Neem contact op met Stichting obligatiebeheer Noordenwind

Copyright © 2016 Stichting Obligatiebeheer Noordenwind

Dit bericht is geplaatst in Financien. Bookmark de permalink.