Ik ben blij met mijn mondhygienist

Tijdens mijn school opleiding tot tandarts moest ik laatst ook stage lopen. Nu zul je zelf vast denken dat dit het leukste is wat er is, maar in werkelijkheid viel dit eigenlijk heel erg tegen. Ik moest namelijk stage gaan lopen bij een hele oude en rare man. Hij deed juist net de dingen die ik niet had geleerd en dit schrok mij best wel heel erg af. Ik dacht bij mezelf: Gaat dit bij alle tandartsen in Nederland zo? Ik ben dus op onderzoek uit geweest en daar kwam uit dat ik erg blij mag zijn met mijn mondhygienist Utrecht!

Het onderzoek

Ik ben dus langs erg veel verschillende tandartsenpraktijken geweest en gevraagd of ze mee wilden werken. Iedereen was zo trots op zijn eigen werkwijze dat bijna iedereen graag wilde meewerken. Toen kwam ik er alleen achter dat bijna niemand het doet volgens ‘het boekje’. Iedereen doet het goed en volgt enkele regels, maar echt specifiek zoals wij op de opleiding dit leren gaat het niet zo. Natuurlijk is dit verhaal fictief, maar dat maakt verder ook niet zo veel meer uit.

Trots

Ik ben dan wel weer trots dat net de mondhygieniste Utrecht zich wel aan het ‘boekje’ houdt en alles netjes volgens de regels doet.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.