Infraroodcabinegang in 5 stappen

Stap 1:

Voordat u in de infraroodcabine gaat is het verstandig om eerst een frisse douche te nemen, zodat u helemaal schoon en fris bent. Droog u zelf goed af voordat u de in de infraroodcabine gaat. Een droge huid koelt beter af in de infraroodcabine door transpiratie. Met andere woorden een droge huid transpireert makkelijker in een infraroodsauna.

Stap 2:

Zorg ervoor dat u niet 1,5 uur voor het bezoek aan een infraroodcabine een zware maaltijd hebt genuttigd. Maar ga ook zeker niet met een lege maag in een infraroodcabine zitten.

Stap 3:

Na het douche en afdrogen kunt u het beste eerst in een warm voetbad gaan. Dit zorgt ervoor dat uw lichaam op temperatuur komt, waardoor u beter transpireert in de infraroodcabine.

Stap 4:

Vervolgens kunt u in de infraroodcabine gaan zitten of liggen. Kies een plek in de infraroodcabine waar u heerlijk tot rust kunt komen. Onderin is het minder warm als bovenin in de infraroodcabine. Als u ervoor kiest om in de infraroodsauna te gaan liggen, kunt u het beste 2 minuten voordat u eruit gaat gaan zitten. Dit voorkomt duizeligheid. Besteed maximaal 15 minuten in de infraroodcabine. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om al eerder uit de cabine te gaan, dit is voor iedereen heel persoonlijk.

Stap 5:

Daarna volgt het koelproces. Doordat u opgewarmd bent in de infraroodsauna staan uw poriën open, dit zorgt ervoor dat u beter heeft kunnen transpireren. Wanneer u uit de infraroodcabine komt kunt u het beste eerst naar buiten gaan. Hierdoor krijgt u koele lucht, die ervoor zorgt dat u de warmte sneller kwijt raakt. U kunt er ook voor kiezen een douche achteraf te nemen. Maar door de buitenlucht koelt uw lichaam geleidelijk af. Wanneer u onder een koude douche gaat staan koelt u in één keer af, waardoor uw poriën zich direct zullen sluiten. Als u eerst in de buitenlucht gaat rondlopen, kunt u zich daarna afspoelen onder een lekkere douche.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.