Inloggen op Facebook wordt veiliger dankzij https

Bij een HTTPS verbinding wordt gebruik gemaakt van een zogenoemde Secure Socket Layer (SSL), waardoor gegevens versturen van en naar een website een behoorlijk stuk veiliger. Op Facebook inloggen is sinds deze maand veiliger gemaakt door het bedrijf doordat er in ieder geval in Noord-Amerika vanaf nu gebruik wordt gemaakt van een https-verbinding.

Kritiek op veiliger maken inloggen
Eerder werd door Facebook al een test gedaan door op het inlogscherm gebruik te maken van een beveiligde verbinding, maar dat kwam het bedrijf op veel kritiek te staan omdat de website een stuk trager zou worden door het gebruik van https. Nu blijkt zij het inloggen op Facebook toch veiliger te hebben gemaakt door het toch invoeren van deze nieuwe techniek, ondanks alle negatieve reacties er op.

Trager inloggen op Facebook
Het inloggen op Facebook wordt door het gebruik van de nieuwe techniek toch wel beduidend trager, alsook het gebruik van je timeline en het communiceren met vrienden. Hier is helaas niets aan te doen, en het is maar goed dat Facebook deze beslissing maakt, want voor je het weet ligt er een boel gevoelige informatie op straat.

Veiligheid gegevens
Denk je eens in welke gegevens er allemaal opgeslagen staan achter de inlog schermen van Facebook. Persoonlijke gegevens, foto’s, allemaal informatie die misbruikt kan worden als het in de verkeerde handen valt. En een hacker is natuurlijk vrijwel altijd verkeerde handen, want je vertrouwt er op dat je informatie na het aanmelden veilig bij Facebook blijft. Dus het is maar goed dat het inloggen veiliger is gemaakt!

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet, Maatschappij. Bookmark de permalink.