Is uw kat allergisch? Check het bij de dierenarts

Behalve mensen kunnen ook dieren een allergie hebben. Vaak valt het bij dieren niet zo snel op, maar als ze last ervaren van de allergie kan het wel erg vervelend voor ze zijn. Wees er daarom ook alert op bij uw huisdier of het last heeft van een allergie. Er zijn verschillende symptonen die wijzen op een allergie, bijvoorbeeld op een allergie bij katten.

Verschillende types allergie bij de kat

Ook katten kunnen last hebben van een allergie. Een bekende vorm van allergie is voedsel allergie. De kat kan allergisch reageren op de brokjes of snoepjes die u de kat voert. Vaak treden er dan symptonen op als een zeer gevoelige huid, braken of diarree. Als uw kat ook deze klachten vertoont is het aan te raden om de kat te laten testen bij de dierenarts. Als het inderdaad om een allergie gaat is het op te lossen door de kat van anti-allergie voer te voorzien. Maar een echt goed advies kan de dierenarts hierover geven.

Op zoek naar een geschikte dierenarts?

Zit u (nog) niet aangesloten bij een vaste dierenarts? Dan is het een idee om te gaan beginnen met het zoeken van een geschikte dierenarts.  Hiervoor ga je naar de website Zoek een Dierenarts!

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.