Je vakantiebestemming in de achtertuin

Heb jij het gehad met jouw saaie Nederlandse tuin? Haal dan een stukje buitenland in huis, door Franse, Italiaanse of tropische sferen aan jouw tuin toe te voegen. Hoe doe je dat? Hier wat tips:

De Franse tuin

Strakke lijnen en symmetrie: de basis van een Franse tuin. Denk hierbij aan rechte paden, strakke hagen en oude sculpturen.

De Franse tuin: tuinontwerp

Het doel van de Franse tuin is om een oase van rust te creëren, maar ook om de tuin nuttig te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een tuin om mooie kunst of potten in te plaatsen, maar ook om groenten, kruiden of fruit in te telen.

Je kunt met een paar simpele aanpassingen ook genieten van een Franse tuin. Hou rekening met het toepassen van symmetrie. Een mooi recht kiezelpad, afgezet met een lage buxus haag en aan weerszijde twee grote stenen sierpotten doet al wonderen.

De Franse tuin: tuinartikelen

Ook accessoires zijn belangrijk in een Franse tuin. Kies voor mooie accessoires en potten. Gietijzeren hekwerken en tuinmeubelen en een paar mooie tuinbeelden of een sierlijke fontein die in het middelpunt staat. Mocht je een sauna willen aanschaffen; de barrel sauna past perfect bij een Franse tuin.

De Italiaanse tuin

Met de hele familie genieten van lekkere gerechten, in de schaduw van een grote parasol of veranda. Een goed glas Italiaanse wijn en de geuren van heerlijke kruiden. In de verte klinkt stromend water. Verscholen achter de hagen en bomen geniet je samen van de Italiaanse sferen. De Italiaanse tuin is een geliefde tuinstijl in Nederland. Ze hebben die typische mediterrane sfeer met veel kleur en geur.

Italiaanse tuin: rust

Opvallend aan de Italiaanse tuin zijn de hoogteverschillen, rechthoekige vlakken en warme tinten. Dit type tuin is een oase van rust en geborgenheid. Een plek waar je tot rust komt. Daarbij zijn eenvoud, structuur en aardetinten belangrijk. Zo staan bomen in rijen en is symmetrie ook in deze tuin een veel voorkomend element.

In een Italiaanse tuin mogen de typische Italiaanse kruiden natuurlijk niet ontbreken. Kruiden als basilicum, rozemarijn en salie voelen zich thuis. Creëer een intieme sfeer door hoge hagen en mooie typisch Italiaanse cipressen. Als eyecatcher kun je een mooie olijf- of citroenboom plaatsen.

De Italiaanse tuin: de kernmerken

– Tegels in natuurlijke kleuren en diverse formaten
– Grote terracotta potten met fruitbomen (vijgen, citroenen)
– Gestuukte muren met zand- of aardetint kleuren
– Een groot terras waar de hele familie op kan eten
– Fonteinen, watertrappen en kleine vijvers
– Tuinbeelden en zuilen die herinneren aan het oude Rome

De tropische tuin

Mis jij de warmte uit het buitenland? Natuurlijk kun je ook zelf een tropisch paradijsje creëren! Heerlijk genieten op je eigen terras, balkon of tuin ingericht als tropische tuin.

De tropsiche tuin: natuurlijk en groen

Bij een tropische tuin moet je denken aan materialen als hout, bamboe en heel veel tropische planten. Palmen, varens, tropische bloemen maar ook cactussen komen in deze tuin tot hun recht. Let er goed op dat je tropische plant wel goed blijft in het Nederlandse klimaat. Natuurlijk mogen tropische tuinaccessoires ook niet ontbreken.

De tropische tuin met teakhouten tuinmeubelen

Ga voor een Hawaiiaanse stijl met een surfboard, tropische bloemen en een rieten parasol. Meer een liefhebber van het Aziatische sfeertje? Ga voor teakhout tuinmeubelen, kleurige kussens in mooie patronen en buddha beelden.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig. Bookmark de permalink.