Kunststof leidingsystemen hebben veel voordelen ten opzichte van metalen leidingsystemen

Kunststof leidingsystemen hebben veel voordelen ten opzichte van metalen leidingsystemen. Allereerst hebben kunststof leidingsystemen en kunststof luchtkanalen een veel langere levensduur dan metalen leidingsystemen. In laboratoria is tijdens verouderingstests gebleken dat de levensduur van kunststof leidingsystemen ruim honderd jaar kan zijn. Het is zelfs gebleken dat opgegraven kunststof leidingsystemen van zestig jaar oud nog prima geschikt waren voor gebruik en voldeden aan de gestelde eisen aan de MRS waarde ervan.

Kunststof luchtkanalen: weinig onderhoud en goedkoper

Ook als het gaat om kunststof luchtkanalen zijn er veel voordelen ten opzichte van de metalen versie. Deze vergen namelijk weinig onderhoud. In de meeste gevallen is er zelfs geen onderhoud nodig. Mocht er een verkleuring ontstaan, dan kan er eventueel een verflaag aangebracht worden; echter heeft dit geen effect op het functioneren van de kunststof luchtkanalen. Daarnaast hebben kunststof leidingsystemen en luchtkanalen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Kunststof leidingsystemen voor hogere waterkwaliteit

Nog een voordeel is dat kunststof leidingsystemen zorgen voor een hogere waterkwaliteit. Dit komt doordat deze erg corrosiebestendig zijn in tegenstelling tot metalen leidingsystemen. Ze worden niet aangetast door zacht drinkwater. Bacteri├źn nestelen zich graag in gecorrodeerde leidingsystemen en tasten daarmee de kwaliteit van het drinkwater aan. Door kunststof leidingsystemen te plaatsen ontstaat er geen corrosie en blijft de kwaliteit van het drinkwater hoogwaardig.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.