Leren Los laten

Mensen hebben vaak moeite met het leren los laten van bepaalde zaken. Vaak willen ze controle hebben over het liefst zoveel mogelijk zaken. Desondanks heeft een mens te maken met bijvoorbeeld stress, angst, belemmerende gedachten en onzekerheid. De meeste mensen willen de controle houden over dit soort emoties. Dit is natuurlijk lastig. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld kinderen. Uiteraard hebben ook kinderen te maken met emoties, maar kinderen ervaren het leven op een compleet andere manier dan hoe ouderen dit beleven. Jonge mensen halen geregeld kattenkwaad uit en veel kinderen kunnen dingen ook makkelijker los laten. Ook worden dingen die kinderen doen makkelijker vergeven. Logisch, want kinderen mogen fouten maken en vaak staan ouders aan de zijlijn om hun kind te ondersteunen.

Nu je wat ouder bent moet je veel zaken zelf oplossen. Tijdens je leven maak je zowel leuke dingen als nare dingen mee en het hangt van diverse factoren af hoe je er mee om gaat. Met sommige dingen blijf je lang zitten, omdat je niet weet waar je het moet plaatsen. Maar op den duur zal je het toch lukken om nare gebeurtenissen los te laten. Denk maar eens aan een moment dat een dierbare van je plotseling komt te overlijden. Hierbij is de eerste klap altijd de hardst en daarna leer je er toch langzaam mee omgaan.

Tips leren loslaten

Voordat je kunt omgaan met bepaalde emoties zul je eerst moeten weten wat de oorzaak is en welke symptomen hier bij horen. Vervolgens kun je kijken naar de tips die horen bij leren loslaten. Als je op zoek bent naar goede tips wordt doorgaans aangeraden om hier boeken over te lezen.

Dit bericht is geplaatst in Opleiding en Educatie. Bookmark de permalink.