Makelaar berekent de waarde van huizen in de omgeving van Hilversum

Wanneer woningbezitters zich zorgen maken over de marktwaarde van hun woning, kunnen ze een makelaar in de buurt van Hilversum inschakelen. Juiste in deze tijd, met de komst van verschillende asielzoekerscentra in heel Nederland, is er steeds meer behoefte aan het vaststellen van reële woningwaardes. Met de komst van meer vluchtelingen en opvanglocaties maken steeds meer woningeigenaren in Nederland zich namelijk zorgen dat de waarde van hun woning afneemt. Deze zorgen lijken onterecht. Uit verzamelde gegevens van ruim 4.300 woningen in plaatsen waar azc’s zijn geplaatst blijkt dat deze factoren niet van invloed zijn op de waarde van huizen.

Woningprijzen nauwelijks beïnvloed door azc’s
Er is navraag gedaan bij de meerdere makelaars in heel Nederland, ook bij een makelaar in de buurt van Hilversum. Hieruit kwam naar voren dat vooral makelaars die nog nooit bemiddeld hebben bij de verkoop van een huis in de omgeving van een azc zich zorgen maken over de woningprijzen. Bij andere makelaars, die al vaker woningen hebben verkocht in de omgeving van een azc, zijn die zorgen over de verkoopprijs niet aanwezig. Een vergelijkbaar onderzoek is eerder al in 2002 gehouden. Toen bleek ook al dat de woningprijzen niet daalden door de komst van vluchtelingen en azc’s.

Advies van een makelaar
Ondanks de resultaten van dit onderzoek, is het aan te raden de waarde van een woning in Hilversum en omgeving door een makelaar te laten bepalen. Een makelaar kan een reële marktwaarde vaststellen dat gebruikt kan worden om een huis in de buurt van een azc in Hilversum te verkopen of te kopen. Makelaars zijn immers gespecialiseerd in het bepalen van waardes en verzien u daarbij van een onderbouwd verkoopadvies.  

Lees meer op: https://www.dorenbosrasch.nl/

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig met de tags , , , , . Bookmark de permalink.