Milieubewust rijden: je CO2 auto verkopen en elektrisch rijden

Nederlandse water, lucht en bodem zijn de vieste van heel Europa blijkt uit onderzoek. Nederland is een economisch welvarend land. Daarnaast is het ook zeer dichtbevolkt wat betekend dat er niet alleen veel bedrijven in Nederland zijn gevestigd maar dat er ook ontzettend veel vuil wordt gegenereerd op een kleine oppervlakte grond. Dat leidt tot het feit dat ons land verantwoordelijk is voor ernstige milieuvervuiling. Wat kan men eraan doen?

De grootste boosdoener is de hoge CO2 uitstoot. CO2 verergert het broeikas effect op aarde, wat vervolgens voor klimaat verandering zorgt. Als het klimaat verandert, dan verandert de natuur mee, de natuur past zich aan op de temperatuur. Wilde dieren en insecten passen zich ook aan op de veranderingen, maar dat gaat niet altijd even goed. De natuur is volledig van streek aan het raken, en dit hebben we allemaal aan de hoge CO2 uitstoot te danken. Hierbij leggen wij uit hoe u, als consument zijnde u steentje kunt bijdragen aan een beter milieu.

U vervuilende oldtimer verkopen

Tot nu toe konden mensen met een oldtimer belastingvrij rijden, dat heeft gezorgd voor een stijging in de oldtimer verkoop. Nederlanders konden goedkoop rijden in hun klassieke auto dankzij deze regeling, maar oldtimers zorgen wel voor verschrikkelijk veel CO2 uitstoot. Bent u ook een oldtimer liefhebber, wie goedkoop wil rijden maar toch wil meewerken aan een beter milieu? Dan heeft u een aantal opties tot u beschikking om toch een verschil te kunnen maken. De eerste stap is u auto verkopen aan een auto inkoop site, zodat u van de CO2 monster af bent en geld contant heeft gekregen van de auto inkoop bedrijf die u vervolgens slim kunt investeren.

Een elektrische auto kopen

Nu dat u uw vervuilende auto heeft verkocht aan een auto inkoper kunt u naar milieuvriendelijke auto’s kijken. Elektrische auto’s worden steeds meer populair, maar er rijden er nog veel te weinig van rond. Dat komt hoofdzakelijk door de missconceptie wat mensen erover hebben. Als mensen aan elektrische auto’s denken, denken ze meestal dat ze een lelijke, trage auto zullen moeten besturen met veel onderhoud en rompslomp.  Gelukkig is de techniek inmiddels zover dat u een elektrische auto kunt aanschaffen die zowel vermogen heeft als een strak uiterlijk en daarnaast ook nog gebruikersvriendelijk werkt. Naast het feit dat u het milieu daarbij helpt zitten er ook vele financiële voordelen aan omdat de overheid het elektrisch rijden enorm stimuleert. U betaald geen BPM, er is geen sprake van fiscale bijtelling en geen motorrijtuigenbelasting.

 

Dit bericht is geplaatst in Financien, Maatschappij, Overig met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.