NEN 4400-1: officiële toetsing voor Nederlandse ondernemingen

Op navolging van de NEN 4400 certificering is de NEN 4400-1 certificering in het leven geroepen door het SNA. Het SNA, Stichting Normering Arbeid, heeft een keurmerk ontwikkeld voor ondernemingen die voldoen aan de NEN 4400-1 normering. U kunt uw bedrijf vrijwillig aanmelden voor het SNA-keurmerk: een privaat certificeringsysteem.

Extra zekerheid in de sector
Als u uw onderneming vrijwillig aanmeldt voor het SNA-keurmerk om te controleren of u voldoet aan de NEN 4400-1 normen, dan wordt uw bedrijf twee maal per jaar gecontroleerd of uw onderneming voldoet aan de registratieplicht, of u de aangifte en afdracht van omzetbelasting en loonheffingen doet, of u werkt met mensen die gerechtigd zijn om in Nederland te werken en of u deze mensen ook minimaal het wettelijk minimumloon betaalt. Op deze manier wordt de sector betrouwbaarder en is er meer zekerheid. Uw opdrachtgevers lopen hierdoor namelijk minder risico voor het krijgen van boetes van de Inspectie SZW en aansprakelijkstellingen door de Belastingdienst.

Maak het overzichtelijk
Uw bedrijf voldoet niet zomaar aan de NEN 4400-1 normen. Er zijn veel onderdelen waar u rekening mee moet houden. Het kan ook lastig zijn om te weten wanneer u voldoet aan deze normen. Daarom is het belangrijk om advies te winnen op het gebied van het verkrijgen van het SNA-keurmerk. Zo wordt u volledig klaargestoomd en weet u wat u nog moet verbeteren om te kunnen voldoen aan de NEN 4400-1 normen.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Overig met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.