Nieuwe trend op de financiële markt: particulier investeren via een fonds

Soms gebeurt het weleens dat u een idee voorbij hoort komen waar u graag als particulier in zou willen investeren. Dit kan een nieuwe onderneming zijn of een nieuwbouwproject. U kunt dan naar de bedenker van het idee gaan en deze geld geven. Dan bent u echter vaak een groot bedrag kwijt en u draagt veel risico. Daarom is het ook een goed idee om een klein bedrag te investeren. Als heel veel mensen allemaal een klein beetje investeren, ontstaat uiteindelijk een vrij groot bedrag. Voldoende om het idee goed uit te werken. Wanneer een particuliere belegger investeert in iets waar hij of zij potentie ziet, noemen we dat crowdfunding.

Crowdfunding bij vastgoed

Bij crowdfunding denkt men vaak aan start-ups. Zo kan men investeren in een nieuw hip winkeltje, een gezellig koffietentje, maar ook een bedrijfje waarvan u gelooft dat het tweede Facebook gaat worden. Het is echter veel meer dan dat. U kunt bijvoorbeeld ook gewoon als particulier investeren in vastgoed. U kunt bijvoorbeeld uw geld steken in een winkel, een kantoorpand, maar ook een woning. Wanneer u denkt dat een pand u uiteindelijk geld gaat opleveren, is investeren een goed idee. U gaat geen spijt krijgen als particuliere belegger.

Een vastgoedfonds

U kunt ergens in investeren door direct geld te geven. Dan hebben we het echter over grote bedragen die u ook gemakkelijk kunt verliezen. Om het toch mogelijk te maken om te investeren in het vastgoed zonder te veel te betalen en risico te lopen, zijn er vastgoedfondsen ontstaan. Deze maken het heel gemakkelijk om als particulier te investeren. U bepaalt zelf hoeveel u investeert. Vervolgens kunt u gaan verdienen aan uw investering. Als u deze manier van geld investeren wel ziet zitten, kunt u als particuliere belegger een aardig zakcentje verdienen.

Dit bericht is geplaatst in Financien, Huis, Tuin en Keuken met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.