Ook als man zijn accessoires belangrijk

Als man heb je minder keuze in accessoires dan een vrouw, wordt wel eens gezegd. Maar is dat ook zo? Als zakelijk geklede man heb je in ieder geval veel meer accessoires die je kunt dragen dan je misschien zou denken. Heren accessoires kopen staat dan ook vooral in het teken van zakelijke accessoires zoals stropdassen, bretels, pochetten en manchetknopen. Daarnaast heb je nog veel meer accessoires die minder bekend zijn, of waarvan mensen niet weten dat het ook een accessoire is.

Veel mannen gebruiken de riem niet als volwaardig accessoire. Vaak wordt er niet gekeken of de riem wel matcht met de rest van de kleding. Meestal is de riem een bepalende factor in een outfit, daarom moet hier wel goed naar gekeken worden. Wanneer je een mooie riem draagt, straal je uit dat je oog hebt voor detail. Deze karaktertrek is vooral in het zakenleven erg belangrijk. Je kunt een riem dragen helemaal naar je eigen smaak. Je kunt een opvallende riem bijvoorbeeld prima dragen in een onopvallende outfit. Bijvoorbeeld een lichtbruine riem in een grijs pak. Uiteraard kun je ook kiezen voor een onopvallende riem als je dat wilt. Meestal wordt de riem gecombineerd met de schoenen, qua kleur en materiaal.

Een erg divers accessoire waar je als zakenman voor kan kiezen is de stropdas. De stropdas hoort echter niet alleen maar meer thuis op kantoor, ook op straat zie je dit accessoire steeds vaker. Aangezien de stropdas ook steeds meer in de vrije tijd te zien is, veranderd deze snel van uiterlijk. Het formaat van de das is de laatste tijd erg veranderd, er zijn nu meerdere breedtes te krijgen. De normale breedte heeft erg snel concurrentie gekregen van de extra dunne das. Naast de normale das en de extra smalle zit nog een formaat, deze kan door iedereen normaal gedragen worden. De laatste trend in stropdassenland is de gebreide das. In plaats van de bekende punt heeft deze das een rechte onderkant. Gemaakt van allerlei stoffen is de gebreide stropdas echt iets voor modebewuste mensen.

De dasspeld is een accessoire die ervoor zorgt dat de stropdas tegen het lichaam blijft hangen. Dit is vooral handig wanneer je vaak moet bukken om iets te pakken. Het komt dan voor dat de stropdas gaat hangen en bijvoorbeeld in de koffie terecht komt. Dit hangen is te voorkomen door de dasspeld over de stropdas en het overhemd te klikken. Dasspelden waren vroeger vooral hulpstukken, maar als snel veranderde deze in echte accessoires. Vandaag de dag kan iedereen dan ook een dasspeld naar zijn smaak vinden . Tegenwoordig zijn er niet alleen standaard dasspelden, maar kun je ook spelden komen met bijvoorbeeld een logo of in een opvallende vorm en kleur. Hoewel de meeste spelden met staal of plastic gemaakt worden, zijn er ook hele dure dasclips die gemaakt worden van zilver, goud of zelfs platina.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.